Class 7 English An Alien Hand MCQ with Answers Chapter 7 Chandni

Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 7 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Class 7 English. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. The hill breed goat hate –

(a) Being tied to any trees or poles
(b) To live in a hut
(c) To obey someone as their master

Answer: (a) Being tied to any trees or poles.


Q2. “Who is the winner ?” Who spoke these words?

(a) A wise old bird
(b) Abbu
(c) A bird
(d) Wolf

Answer: (c) A bird


Q3. On reaching the hills Chandm felt:

(a) tired and helpless
(b) at the top of the world
(c) the pangs of separation
(d) all alone

Answer: (b) at the top of the world


Q4. When the goats would run away, they get killed by –

(a) The tigers
(b) An old wolf
(c) A ruthless man

Answer: (b) An old wolf.


Q5. “Chandni is the winner”. Who spoke these words?

(a) A wise old bird
(b) Abbu
(c) A bird
(d) Wolf

Answer: (a) A wise old bird


Q6. Abbu Khan was unlucky as:

(a) all his goats did not love him
(b) he did not understand the goats
(c) all the goats were eaten by the wolf
(d) both (b) and (c)

Answer: (d) both (b) and (c)


Q7. Why did Abbu khan decide to live without goats?

(a) All his goats has gone one by one
(b) He had left no love for them
(c) He was afraid to lose them again

Answer: (a) All his goats has gone one by one.


Q8. Who killed the runaway goats in the hills?

(a) Wolf
(b) Tiger
(c) Lion
(d) Farmer

Answer: (a) Wolf


Q9. ‘Freedom means life.’ But the irony was:

(a) the goats gave their life for it
(b) the goats lived happily for sometime
(c) the goats separated from Abbu
(d) none of the above

Answer: (a) the goats gave their life for it


Q10. The new young goat of Abbu khan was –

(a) Brown
(b) Black
(c) White

Answer: (c) White.


Q11. The urge for freedom drives one:

(a) to part with everything one
(b) out of senses has got
(c) to do the Impossible
(d) both (a) and (b)

Answer: (d) both (a) and (b)


Q12. Abbu khan lived in –

(a) Almora
(b) Alibeg
(c) Alimora

Answer: (a) Almora.


Q13. Who had the size of a big deer?

(a) Kalua
(b) Chandni
(c) Gujri
(d) Wolf

Answer: (a) Kalua


Q14. Kalua was:

(a) a goat
(b) a fighter goat
(c) Abbu Khan’s goat
(d) both (b) and (c)

Answer: (d) both (b) and (c)


Q15. Round the neck of each goat he put a –

(a) Bell
(b) String
(c) Chain

Answer: (b) String.


Q16. Abbu Khan pushed Chandni into a small hut. This shows that he :

(a) was cruel
(b) loved her and wanted to save her life
(c) was selfish
(d) none of these

Answer: (b) loved her and wanted to save her life


Q17. Chandni told Abbu one day that

(a) she wished to go to the hills
(b) he should not care for her
(c) she would die if she lived with him
(d) both (a) and (b)

Answer: (d) both (a) and (b)


Q18. Abbu khan was a little unlucky about his goats because –

(a) They leave him one by one
(b) They died one by one
(c) The goats never listen to him

Answer: (a) They leave him one by one.


Q19. Whose eyes were shining like burning coals?

(a) Chandni’s
(b) Wolfs
(c) Wild goat’s
(d) Kalua’s

Answer: (b) Wolfs


Q20. The earthen pot fell from Abbu’s hands’ shows:

(a) his physical weakness
(b) the shock experienced by Abbu
(c) the carelessness of Abbu
(d) none of the above

Answer: (b) the shock experienced by Abbu


MCQ Questions for Class 7 English with Answers Honeycomb Prose


MCQ Questions for Class 7 English with Answers Honeycomb Poems

MCQ Questions for Class 7 English with Answers An Alien Hand


Use the above-provided Chapter Wise NCERT MCQ Questions for Class 7 English with Answers Pdf free download. We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 7 English PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding The Solid State CBSE Class 7 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.

Leave a Comment