Class 7 English An Alien Hand MCQ with Answers Chapter 6 I Want Something in a Cage

Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 7 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Class 7 English. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. A strange customer found the shop:

(a) a haunted house
(b) to be a huge cave
(c) depressing
(d) noisy with the sighs of pets

Answer: (c) depressing


Q2. What did the customer do with the doves ?

(a) Gave to a child
(b) Tossed them into the air
(c) Made them his pets
(d) Took them to his home

Answer: (b) Tossed them into the air


Q3. He kept in his shelves –

(a) Gilded cages
(b) Books
(c) Fish food

Answer: (a) Gilded cages.


Q4. The stranger was a:

(a) prisoner for ten years
(b) lover of humanity
(c) desperate being
(d) helpless lover

Answer: (a) prisoner for ten years


Q5. How many cents are there in a dollar ?

(a) Forty cents
(b) Twenty cents
(c) Hundred cents
(d) Seventy cents

Answer: (c) Hundred cents


Q6. He prescribed remedies for –

(a) Pigeon
(b) Monkeys
(c) Ailing canaries

Answer: (c) Ailing canaries.


Q7. He wished to buy doves:

(a) as he wished to cook them
(b) as he loved them
(c) as he wished to free them
(d) none of the above

Answer: (c) as he wished to free them


Q8. What is Mr. Purcell compared to ?

(a) A gentleman
(b) A fox
(c) An owl
(d) A cowman

Answer: (c) An owl


Q9. Mr. Purcell’s shop was pervaded by –

(a) The bright light
(b) The whispering sounds of the animals and the birds
(c) Lots of beautiful flowers

Answer: (b) the whispering sounds of the animals and the birds.


Q10. After working hard as a prisoner for 10 years, he had earned:

(a) fifty five dollars
(b) fifty dollars
(c) five dollars
(d) twenty dollars

Answer: (c) five dollars


Q11. Mr. Purcell did not believe in –

(a) God
(b) Ghost
(c) Black magic

Answer: (b) Ghost.


Q12. Mr. Purcell ran a shop:

(a) of flowers
(b) of pets
(c) of caged wild animals
(d) of doves

Answer: (b) of pets


Q13. What did the customer buy ?

(a) Parrots
(b) Rats
(c) Sparrows
(d) Doves

Answer: (d) Doves


Q14. Mr. Purcell has –

(a) Red
(b) White
(c) Brown cheeks

Answer: (a) Red.


Q15. The shop was always:

(a) kept neat and clean
(b) noisy
(c) crowded
(d) closed

Answer: (b) noisy


Q16. How much money did Mr. Purcell demand for the birds ?

(a) Five dollars
(b) Five-fifty dollars
(c) Two dollars
(d) Seven dollars

Answer: (b) Five-fifty dollars


Q17. Which thing give Mr. Purcell the look of wise owl? –

(a) His large glasses
(b) His big eyes
(c) His merit

Answer: (a) His large glasses.


Q18. The customers praised Mr. Purcell:

(a) for looking after the pets
(b) for his neat shop
(c) for the lively atmosphere
(d) for being a wise owl

Answer: (a) for looking after the pets


Q19. How much money did the customer give ?

(a) Five dollars
(b) Five-fifty dollars
(c) Two dollars
(d) Seven dollars

Answer: (a) Five dollars


Q20. Besides cats and dogs Mr. Purcell sells –

(a) Monkeys
(b) Rabbits
(c) Cows

Answer: (a) Monkeys.


MCQ Questions for Class 7 English with Answers Honeycomb Prose


MCQ Questions for Class 7 English with Answers Honeycomb Poems

MCQ Questions for Class 7 English with Answers An Alien Hand


Use the above-provided Chapter Wise NCERT MCQ Questions for Class 7 English with Answers Pdf free download. We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 7 English PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding The Solid State CBSE Class 7 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.

Leave a Comment