Class 7 English An Alien Hand MCQ with Answers Chapter 5 Golu Grows a Nose

Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 7 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Class 7 English. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. The dinner of the crocodile was:

(a) Golu
(b) animal
(c) python
(d) deer

Answer: (a) Golu


Q2. Who stung Golu on his shoulder?

(a) Fly
(b) Wasp
(c) Bee
(d) None of these

Answer: (a) Fly


Q3. What did Golu asked his tall uncle?

(a) How much his height was
(b) Why did he is so tall than other animals
(c) What makes his skin so spotty

Answer: (c) What makes his skin so spotty.


Q4. During the fight. Golu’s nose:

(a) was injured
(b) got flattened
(c) kept on stretching
(d) was cut

Answer: (c) kept on stretching


Q5. How many advantages did Python tell to Golu of a long trunk?

(a) One
(b) Two
(c) Three
(d) Four

Answer: (c) Three


Q6. The eyes of hippopotamus are always –

(a) White
(b) Brown
(c) Red

Answer: (c) Red.


Q7. It took two days for the nose:

(a) to shrink
(b) to stretch
(c) to cool
(d) to get normal

Answer: (c) to cool


Q8. Who was Golu?

(a) A cub
(b) An elephant
(c) A dog
(d) A baby elephant

Answer: (d) A baby elephant


Q9. Who is Golu’s hairy uncle?

(a) The tiger
(b) The baboon
(c) The gorilla

Answer: (b) The baboon.


Q10. The long nose will be useful to you’. Who said to whom:

(a) the python said to the elephant
(b) the crocodile said to the elephant
(c) the mynah said to the elephant
(d) none of the above

Answer: (a) the python said to the elephant


Q11. Golu’s bulgy nose was as small as –

(a) A boot
(b) Bucket
(c) Lion’s nose

Answer: (a) A boot.


Q12. Golu had:

(a) relations with only elephants
(b) no trunk
(c) no bulgy nose
(d) no answers

Answer: (b) no trunk


Q13. Who directed Golu to go to Limpopo river.

(a) Ostrich
(b) Baboon
(c) Monkey
(d) Mynah

Answer: (d) Mynah


Q14. Golu’s tall aunt was –

(a) The ostrich
(b) Giraffe
(c) Tiger

Answer: (a) The ostrich.


Q15. Golu’s uncles thought him to be:

(a) silly
(b) Intelligent
(c) fearless
(d) timid

Answer:(b) Intelligent


Q16. Who saved Golu from the crocodile?

(a) Ostrich
(b) Monkey
(c) Python
(d) Baboon

Answer: (c) Python


Q17. Golu asked his tall aunt –

(a) That why don’t she fly like other birds
(b) Why did she so tall than other birds
(c) What did she eat

Answer: (a) That why don’t she fly like other birds.


Q18. When he reached the river, he saw:

(a) a big log of wood
(b) the crocodile
(c) a python
(d) mynah

Answer: (b) the crocodile


Q19. For how many days did Golu sit on the bank of the river?

(a) One day
(b) Two days
(c) Three days
(d) Four days

Answer: (b) Two days


Q20. Who is the huge uncle of Golu?

(a) The ostrich
(b) The giraffe
(c) The hippopotamus

Answer: (c) The hippopotamus.


MCQ Questions for Class 7 English with Answers Honeycomb Prose


MCQ Questions for Class 7 English with Answers Honeycomb Poems

MCQ Questions for Class 7 English with Answers An Alien Hand


Use the above-provided Chapter Wise NCERT MCQ Questions for Class 7 English with Answers Pdf free download. We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 7 English PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding The Solid State CBSE Class 7 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.