Grammar Set – 8 Multiple Choice Questions

Question 1.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
He has been seriously injured. There is . . . . . . . hope for his survival.

A. a little
B. a few
C. little
D. few

Ans: C. little


Question 2.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Have . . . . . . love for animals.

A. lots off
B. a little
C. a few
D. many

Ans: B. a little


Question 3.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
He and she . . . . . watching a movie now.

A. do
B. is
C. are
D. were

Ans: C. are


Question 4.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
He or she . . . . . . watching a movie now.

A. is
B. are
C. does
D. has

Ans: A. is


Question 5.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . . I come in, sir?

A. Should
B. May be
C. May
D. How

Ans: C. May


Question 6.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Give me . . . . . . . mango juice.

A. boiled
B. a few
C. 500
D. a little

Ans: D. a little


Question 7.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
He didn’t wait even . . . . . . . minutes but started a lecture.

A. few
B. a few
C. little
D. a little

Ans: A. few


Question 8.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
He reminds us . . . . . . Paul Walker.

A. about
B. of
C. for
D. with

Ans: B. of


Question 9.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . I were the richest person of the world!

A. If
B. Unless
C. When
D. Not any

Ans: A. If


Question 10.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
There are . . . . . . . mangoes in a fridge. You can take any of them.

A. much
B. 12 litre
C. a little
D. a few

Ans: D. a few


Question 11.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
He divided his property . . . . . . . his two sons.

A. among
B. in
C. between
D. of

Ans: C. between


Question 12.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
How . . . . . you . . . . . . this puzzle?

A. can , solved
B. can be , solved
C. do , solved
D. can , solve

Ans: D. can , solve


Question 13.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . . is a very regular class, sir.

A. My
B. Mines
C. Your
D. Ours

Ans: D. Ours


Question 14.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
I have . . . . . . money. I will hire a rickshaw.

A. a little
B. a few
C. many
D. 100

Ans: A. a little


Question 15.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
He has many . . . . . . .

A. female friends
B. females friends
C. females’ friend
D. female’s friend

Ans: A. female friends


Question 16.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
How many friends . . . . . . she . . . . . ?

A. do , have
B. does , has
C. does , have
D. are , has

Ans: C. does , have


Question 17.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . . know about where the soul goes after the death.

A. Few
B. A few
C. Little
D. A little

Ans: A. Few


Question 18.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . Nensi ever . . . . . . . you?

A. Has , beaten
B. Do , beats
C. Is , beaten
D. When , beats

Ans: A. Has , beaten


Question 19.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
He is very weak. He . . . . . . . more.

A. can walk
B. can be not walked
C. cannot walk
D. can’t

Ans: C. cannot walk


Question 20.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
How many kites . . . . . . in the sky now ?

A. are fly
B. flying
C. are flying
D. have

Ans: C. are flying


Grammar MCQs all set

We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Grammar PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Grammar Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment