Grammar Set – 7 Multiple Choice Questions

Question 1.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . he invited me, I would have attended his birthday party.

A. Hardly had
B. Had
C. Had better
D. If

Ans: B. Had


Question 2.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . a doctor . . . . . . in time, the patient can be saved.

A. Had , arrived
B. If , arrives
C. Do , arrive
D. Will , arrive

Ans: B. If , arrives


Question 3.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . breakfast is in tin, go and take it.

A. A little
B. A few
C. Very
D. Many

Ans: A. A little


Question 4.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . dogs seldom bite.

A. Barking
B. To bark
C. Bark
D. Barked

Ans: A. Barking


Question 5.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The athletes who . . . . . . the games are called competitors.

A. enter
B. entered
C. while entering
D. are

Ans: A. enter


Question 6.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . alphabets are readable in your book.

A. A little
B. A few
C. Much
D. How many

Ans: B. A few


Question 7.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . clever you are, you can’t solve this puzzle.

A. Very
B. However
C. Even if
D. Since

Ans: B. However


Question 8.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . Gandhiji . . . . . . in Rajkot?

A. When , studied
B. Did , study
C. Was , study
D. Does , studied

Ans: B. Did , study


Question 9.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
When you were young, . . . . . . you climb a tree?

A. did
B. could
C. how
D. should

Ans: B. could


Question 10.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . answers were given by you.

A. Much
B. Oldest
C. A little
D. A few

Ans: D. A few


Question 11.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . know computer operating among us.

A. A little
B. Jayesh
C. A few
D. One of

Ans: C. A few


Question 12.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . god bless you!

A. How
B. May be
C. May
D. When

Ans: C. May


Question 13.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
They are two brothers, but . . . . . . of them is hardworking.

A. none
B. either
C. neither
D. every

Ans: C. neither


Question 14.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . are you doing now?

A. When
B. What
C. Who
D. Whose

Ans: B. What


Question 15.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . does sir ask a question than clever students give an answer.

A. When
B. Hardly had
C. As soon as
D. No sooner

Ans: D. No sooner


Question 16.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . goods were carried on the truck.

A. A little
B. A few
C. Many
D. Several

Ans: A. A little


Question 17.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Wings of Fire . . . . . an autobiography of APJ Abdul Kalam.

A. are
B. is
C. has
D. was

Ans: B. is


Question 18.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . birds, can we fly?

A. Before
B. Like
C. As
D. Without

Ans: B. Like


Question 19.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . dogs can make friendship with cats.

A. Few
B. A few
C. Little
D. A little

Ans: A. Few


Question 20.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . he complains, the police will take action.

A. If
B. Unless
C. When
D. No sooner did

Ans: A. If


Grammar MCQs all set

We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Grammar PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Grammar Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment