Grammar Set – 6 Multiple Choice Questions

Question 1.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
I think that sign means we . . . . . enter the building. Look, there is a security guard too.

A. mustn’t
B. have to
C. will
D. don’t

Ans: A. mustn’t


Question 2.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Why do you travel by . . . . . bus?

A. a
B. an
C. the
D. none of the above

Ans: D. none of the above


Question 3.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The Olympic Games . . . . . every four years.

A. are holding
B. are held
C. are helded
D. hold

Ans: B. are held


Question 4.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The truck driver . . . . . . responsible for the accident.

A. was holding
B. was held
C. declared
D. had

B. was held


Question 5.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . a wonderful picture it is!

A.How
B. What
C. So
D. Very

Ans: B. What


Question 6.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
You speak so . . . . . that I can’t understand properly.

A. fast
B. fastly
C. slow
D. nice

Ans: A. fast


Question 7.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . you go really? You only arrived an hour ago!

A. Should
B. Must
C. Can
D. How

Ans: A. Should


Question 8.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Write only three answer, . . . . . . ?

A. don’t you
B. won’t you
C. will you
D. do you

Ans: B. won’t you


Question 9.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Don’t chew panmasala, . . . . . ?

A. will you
B. should you
C. are you
D. never you

Ans: A. will you


Question 10.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
He has taken my . . . . . car.

A. a
B. an
C. the
D. none of the above

Ans: D. none of the above


Question 11.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The bride was dressed . . . . . white . . . . . . head . . . . . . foot.

A. with , from , to
B. in , from , to
C. with , to , from
D. in , on , below

Ans: B. in , from , to


Question 12.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
No one can help you, ….. ?

A. can he
B. can she
C. can they
D. can’t you

Ans: C. can they


Question 13.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . me, you should read English newspapers daily.

A. Because of
B. Inspite of
C. According to
D. Though

Ans: C. According to


Question 14.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Shraddha is a singer. She sings . . . . . .

A. beautiful
B. beautifully
C. beauty
D. beautifulness

Ans: B. beautifully


Question 15.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
My friend Ganesha, . . . . . lives in heaven, has a mouse as a vehicle.

A. whose
B. who
C. that
D. he

Ans: B. who


Question 16.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . more you earn, . . . . . . more you can spend.

A. As , as
B. The , the
C. If , than
D. So , as

Ans: B. The , the


Question 17.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Superlative form of adjective ‘popular’ is . . . . .

A. popularity
B. popularest
C. most popular
D. the most

Ans: C. most popular


Question 18.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
We . . . . . already . . . . . our lunch when the guests arrived.

A. had , took
B. have , taken
C. had , taken
D. did , take

Ans: C. had , taken


Question 19.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
You are . . . . . . a nice person . . . . . . everybody likes to be your friend.

A. such , as
B. such , that
C. same , as
D. so , that

Ans: B. such , that


Question 20.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
No, I have never met . . . . . .

A. It
B. him
C. them
D. her

Ans: B. him


Grammar MCQs all set

We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Grammar PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Grammar Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment