Grammar Set – 5 Multiple Choice Questions

Question 1.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
New series . . . . . . already . . . . . .

A. have been , launched
B. launched
C. has been , launched
D. are launching

Ans: C. has been , launched


Question 2.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
One of students . . . . . absent today.

A. was
B. were
C. had
D. are

Ans: A. was


Question 3.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
‘To arrive’ means . . . . . .

A. to go
B. to come
C. to see
D. to arrest

Ans: B. to come


Question 4.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Plural form of ‘deer’ is . . . . . . .

A. deer
B. deeres
C. deers
D. dear

Ans: A. deer


Question 5.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
News . . . . . good.

A. is
B. has
C. are
D. must

Ans: A. is


Question 6.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . I use your cell phone as I have forgotten mine?

A. May
B. Should
C. Would
D. Do

Ans: A. May


Question 7.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Next week, she is going to Surat with a view to . . . . . a seminar.

A. will attend
B. attend
C. attends
D. attending

Ans: B. attend


Question 8.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
People are mad . . . . . money

A. over
B. after
C. in
D. with

Ans: B. after


Question 9.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
No sooner . . . . . the sun . . . . . , than the birds start chirping.

A. did , rise
B. is , rise
C. do , rise
D. does , rise

Ans: A. did , rise


Question 10.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Divya . . . . . Dimple if she could take her scooty.

A. told
B. helped
C. sent
D. asked

Ans: D. asked


Question 11.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Listen, someone . . . . . a song.

A. is singing
B. sings
C. singing
D. will

Ans: A. is singing


Question 12.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
One who has no parents is called . . . . . .

A. orphan
B. abundant
C. lucky
D. careless

Ans: A. orphan


Question 13.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
No sooner did sir enter the class, . . . . . . all the students stood up.

A. when
B. than
C. then
D. before

Ans: B. than


Question 14.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
We . . . . . . our home work just now.

A. are finished
B. have finished
C. had finished
D. are finishing

Ans: B. have finished


Question 15.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
He has killed his own father. He is in jail because of . . . . . .

A. father’s death
B. homicide
C. suicide
D. patricide

Ans: D. patricide


Question 16.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
This is the hotel . . . . . I had stayed last night.

A. which
B. that
C. where
D. costly

Ans: C. where


Question 17.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Once, I have visited America. I know . . . . . cities there.

A. few
B. a few
C. little
D. a little

Ans: B. a few


Question 18.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
There . . . . . many children on the playground yesterday.

A. are
B. were
C. did
D. playing

Ans: B. were


Question 19.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
A mosquito is flying . . . . . your head.

A. inside
B. outside
C. over
D. on

Ans: C. over


Question 20.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The scientific study of the human mind and behaviour is called . . . . . .

A. Astrology
B. Biology
C. Pathology
D. Psychology

Ans: D. Psychology


Grammar MCQs all set

We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Grammar PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Grammar Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment