Grammar Set – 4 Multiple Choice Questions

Question 1.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Look at all those black clouds! It……..today.

A. is going to rain
B. is raining
C. will be rain
D. rains

Ans: A. is going to rain


Question 2.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Kites . . . . . . last year also.

A. did fly
B. were flown
C. flew
D. flying

Ans: B. were flown


Question 3.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Look, many students . . . . . kites.

A. are fly
B. are flown
C. are flying
D. are being flown

Ans: C. are flying


Question 4.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Mr. John . . . . . in India since his wife died.

A. settled
B. has been settled
C. has settled
D. has been settling

Ans: C. has settled


Question 5.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
‘Kites’ . . . . . . the plural form of kite.

A. is
B. are
C. have
D. do

Ans: A. is


Question 6.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Listen, a nice song . . . . . . .

A. is singing
B. has sung
C. was being sung
D. is being sung

Ans: D. is being sung


Question 7.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Marry . . . . . . a question to Mohan yesterday.

A. was asked
B. asked
C. had asked
D. asking

Ans: B. asked


Question 8.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
My father is a farmer but yours . . . . . an advocate.

A. is
B. are
C. do
D. does

Ans: A. is


Question 9.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Kites . . . . . . . available in many colours and shapes.

A. have
B. are
C. do
D. many

Ans: B. are


Question 10.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Listen, an announcement . . . . . to cancel all the flights due to heavy ice-fall.

A. making
B. is making
C. is made
D. is being made

Ans: D. is being made


Question 11.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Merry . . . . . two husbands.

A. has
B. have
C. is
D. are

Ans: A. has


Question 12.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
My husband has studied only . . . . . . . S.S.C.

A. till
B. up to
C. for
D. since

Ans: B. up to


Question 13.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Kites . . . . . . by Children, adult, girls and boys in India.

A. are fly
B. flew
C. are flown
D. flying

Ans: C. are flown


Question 14.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Listen, she is talking . . . . . . . you.

A. for
B. in
C. about
D. at

Ans: C. about


Question 15.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Might is the past form of . . . . . .

A. might
B. may
C. will
D. can

Ans: B. may


Question 16.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
My monthly income is . . . . . . . 1,000,000/- Rs.

A. down
B. below
C. under
D. more

Ans: B. below


Question 17.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Kites . . . . . in future also.

A. fly
B. will fly
C. will be flown
D. will flying

Ans: C. will be flown


Question 18.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Look, a new missile . . . . . . . .

A. is launched
B. is launch
C. is being launch
D. is being launched

Ans: D. is being launched


Question 19.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Monday is the first day . . . . . . . the week.

A. of
B. after
C. during
D. before

Ans: A. of


Question 20.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Neha was angry . . . . . . herself for making such a stupid mistake.

A. about
B. with
C. on
D. for

Ans: B. with


Grammar MCQs all set

We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Grammar PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Grammar Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment