Grammar Set – 3 Multiple Choice Questions

Question 1.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
God has been distributing wisdom among people . . . . . . many years.

A. since
B. for
C. from
D. so

Ans: B. for


Question 2.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The person who conducts sales at which goods are sold to the persons making the highest bid or offer is called . . . . . .

A. conjurer
B. bursar
C. chairman
D. auctioneer

Ans: D. auctioneer


Question 3.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Early to bed and early to rise . . . . . . a man healthy, wealthy.

A. make
B. makes
C. shall make
D. made

Ans: B. makes


Question 4.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Most children . . . . . . ice-cream.

A. likes
B. were liking
C. like
D. are like

Ans: C. like


Question 5.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Hanuman . . . . . . . Ram too much.

A. had
B. was respected
C. did respect
D. respected

Ans: D. respected


Question 6.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
If . . . . . . I would not lose temper.

A. I were you
B. I was you
C. I am not you
D. I am you

Ans: A. I were you


Question 7.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The letter has already . . . . . . It must have reached by now.

A. sent
B. been send
C. send
D. been sent

Ans: D. been sent


Question 8.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . takes charge of a prison.

A. An editor
B. An optician
C. A detective
D. A warden

Ans: D. A warden


Question 9.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
‘Have’ ….. used with plurals generally.

A. is
B. you
C. are
D. your

Ans: A. is


Question 10.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Imam Husian died . . . . . . a noble cause.

A. of
B. for
C. in
D. at

Ans: B. for


Question 11.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
One who hates woman is called . . . . . .

A. philanthropist
B. ascetic
C. misogamist
D. misogynist

Ans: D. misogynist


Question 12.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
After a day’s work, they slept . . . . . .

A. soundly
B. slowly
C. strangely
D. severely

Ans: A. soundly


Question 13.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Have you ever . . . . . Taj Mahal?

A. see
B. saw
C. seen
D. have seen

Ans: C. seen


Question 14.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
A mango was . . . . . . by Manju.

A. eat
B. ate
C. eats
D. eaten

Ans: D. eaten


Question 15.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Mayank . . . . . . overtime for the last two weeks.

A. is working
B. has been working
C. is being working
D. does

Ans: B. has been working


Question 16.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
He . . . . . . for you all day. He’s still waiting now.

A. has been waiting
B. has waited
C. waited
D. had waited

Ans: B. has waited


Question 17.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
He . . . . . . an airplane for 10 hours.

A. has flown
B. is flying
C. has been flying
D. will fly

Ans: C. has been flying


Question 18.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Rohan was …… till death by the dacoits.

A. hanged
B. hung
C. hanging
D. hunged

Ans: A. hanged


Question 19.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Every morning I get up at 4 O’ clock, but today I . . . . . . 7 o’clock.

A. got up
B. am getting up
C. was getting up
D. could not got up

Ans: A. got up


Question 20.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Heena . . . . . . to buy the new dress she wants.

A. doesn’t have money enough
B. isn’t enough money
C. doesn’t have enough money
D. don’t have enough money

Ans: C. doesn’t have enough money


Grammar MCQs all set

We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Grammar PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Grammar Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment