Grammar Set – 2 Multiple Choice Questions

Question 1.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
After six months, you can also speak in English . . . . . me.

A. around
B. like
C. without
D. about

Ans: B. like


Question 2.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Angel is famous . . . . . English in Jasdan.

A. for
B. in
C. about
D. with

Ans: A. for


Question 3.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Could is the past form of . . . . . .

A. can
B. can be
C. cannot
D. cloud

Ans: A. can


Question 4.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Eagle has been flying in the sky . . . . . last week.

A. since
B. for
C. over
D. before

Ans: A. since


Question 5.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
All the winners . . . . . prizes tomorrow.

A. will be given
B. will given
C. will be giving
D. will have given

Ans: A. will be given


Question 6.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Before sometimes, the monkey jumped . . . . . . the river.

A. on
B. into
C. near
D. upon

Ans: B. into


Question 7.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Cut this apple . . . . . . that knife.

A. by
B. with
C. in
D. into

Ans: B. with


Question 8.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Elders . . . . . . .

A. should respect
B. should be respect
C. should be respected
D. should have been respected

Ans: C. should be respected


Question 9.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
America . . . . . . the powerful president.

A. have
B. has
C. is
D. does

Ans: B. has


Question 10.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Before you gave answers, sir . . . . . them to us.

A. sent
B. will send
C. had sent
D. was sending

Ans: C. had sent


Question 11.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Do you always go to school . . . . . foot?

A. on
B. by
C. with
D. walking

Ans: A. on


Question 12.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
English is taught . . . . . . Kishan sir to us very easily.

A. of
B. by
C. for
D. with

Ans: B. by


Question 13.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Amir Khan . . . . . new movie next year.

A. is release
B. will be release
C. going to release
D. will release

Ans: D. will release


Question 14.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Board . . . . . not . . . . . . this question in the previous exam.

A. did , ask
B. was , ask
C. does , ask
D. will , ask

Ans: A. did , ask


Question 15.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Do you think that flying an airplane is a . . . . . experience?

A. terrified
B. terrifying
C. terrify
D. terror

Ans: B. terrifying


Question 16.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
English . . . . . all over the world.

A. speaks
B. is speak
C. is speaking
D. is spoken

Ans: D. is spoken


Question 17.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Angel has been sending English learning videos . . . . . July 2014.

A. since
B. for
C. from
D. in

Ans: A. since


Question 18.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Columbus was in search . . . . . America.

A. for
B. of
C. about
D. under

Ans: B. of


Question 19.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Don’t disturb the principal. He . . . . . in his chamber.

A. sleeping
B. is sleeping
C. sleeps
D. slept

Ans: B. is sleeping


Question 20.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Girls have been teasing boys . . . . . 20 minutes.

A. since
B. for
C. from
D. in

Ans: B. for


Grammar MCQs all set

We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Grammar PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Grammar Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment