Grammar Set – 16 Multiple Choice Questions

Question 1.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
I . . . . . . with guests when you called me.

A. discussed
B. am discussing
C. was discussing
D. was being discussed

Ans: C. was discussing


Question 2.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Kishan sir . . . . . English at this moment.

A. is teach
B. does teaching
C. is teaching
D. teaches

Ans: C. is teaching


Question 3.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Be quiet. A new song . . . . . .

A. is sung
B. is singing
C. was sung
D. is being sung

Ans: D. is being sung


Question 4.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Plants . . . . . . by the gardener, see.

A. are being watered
B. are watering
C. are being watering
D. are watered

Ans: A. are being watered


Question 5.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
My father is a farmer but yours . . . . . an advocate.

A. am
B. is
C. are
D. does

Ans: B. is


Question 6.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Students . . . . . for English Grammar as their exam is very near.

A. are prepared
B. are being prepared
C. are preparing
D. will be prepare

Ans: C. are preparing


Question 7.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
At this time on next Sunday, you . . . . . travelling by plane to the moon.

A. are
B. were
C. will be
D. will being

Ans: C. will be


Question 8.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
We . . . . . to the cinema tonight. We have a lot of work to finish.

A. are going
B. will be going
C. were going
D. are not going

Ans: D. are not going


Question 9.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The swimming pool . . . . . at 9 o’clock yesterday.

A. was repairing
B. was being repaired
C. was repaired
D. repaired

Ans: B. was being repaired


Question 10.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
They are very clever but . . . . . class teacher isn’t so much.

A. they
B. their
C. them
D. theirs

Ans: B. their


Question 11.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
A baby . . . . . not . . . . . sandwich at this time yesterday.

A. was , not eating
B. was , eating
C. was , ate
D. was being , eaten

Ans: B. was , eating


Question 12.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
My husband with his colleagues . . . . . golf now.

A. are play
B. are being play
C. is playing
D. are playing

Ans: C. is playing


Question 13.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
It’s 8:30 o’clock now. His paper starts at 9. He . . . . . answers at 9:30.

A. is writing
B. was writing
C. will write
D. will be writing

Ans: D. will be writing


Question 14.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Look! That man . . . . . . to open the door of your car.

A. tries
B. has been trying
C. tried
D. is trying

Ans: D. is trying


Question 15.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
This is my mobile, where is . . . . . ?

A. yours
B. your’s
C. your
D. your’re

Ans: A. yours


Question 16.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Look, . . . . . these passengers . . . . . for a bus?

A. are , waiting
B. are , waitting
C. are being , wait
D. waiting

Ans: A. are , waiting


Question 17.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
It’s not raining so we . . . . . not . . . . . an umbrella.

A. were , using
B. are , using
C. are , not using
D. will be , use

Ans: B. are , using


Question 18.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . we be . . . . . trouble without water in future?

A. Will , be facing
B. Won’t , facing
C. Will , facing
D. Won’t , being faced

Ans: C. Will , facing


Question 19.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The river . . . . . very fast after this rain stops.

A. flows
B. will be flowing
C. is flowing
D. has flowed

Ans: B. will be flowing


Question 20.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Ours . . . . . very regular class.

A. are
B. is
C. doesn’t
D. have

Ans: B. is


Question 21.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Gifts . . . . . among the students now.

A. are distributing
B. were distributing
C. are being distributted
D. are being distributed

Ans: D. are being distributed


Question 22.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
He was too much busy as he . . . . . his home work.

A. was doing
B. doing
C. was being done
D. did

Ans: A. was doing


Question 23.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Sir asked me if I . . . . . . mischief in the class.

A. am making
B. is being made
C. was made
D. was making

Ans: D. was making


Question 24.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
There must be something wrong with Umag’s car as he . . . . . to his office by bus.

A. is go
B. is gone
C. will go
D. is going

Ans: D. is going


Grammar MCQs all set

We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Grammar PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Grammar Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment