Grammar Set – 15 Multiple Choice Questions

Question 1.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
I don’t agree . . . . . . . your proposal.

A. with
B. for
C. to
D. in

Ans: C. to


Question 2.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Shall I not . . . . . . . by you?

A. help
B. being helped
C. be helped
D. None of the above

Ans: C. be helped


Question 3.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
My uncle died . . . . . . . the war.

A. during
B. with
C. at
D. for

Ans: A. during


Question 4.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
By the end of summer, you . . . . . . . your higher secondary examination.

A. will pass
B. will be passed
C. will be passing
D. will have passed

Ans: D. will have passed


Question 5.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . . . it stopped raining when we started our journey.

A. As soon as
B. Hardly had
C. No sooner did
D. Nevertheless

Ans: B. Hardly had


Question 6.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Do you know the . . . . . . . of your religion?

A. prinsipal
B. principal
C. prinsiple
D. principle

Ans: D. principle


Question 7.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
How nicely the vegetables . . . . . . . in that shop!

A. arranging
B. were arranged
C. arranged
D. arrange

Ans: B. were arranged


Question 8.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Where . . . . . . . your books?

A. are
B. is
C. was
D. am

Ans: A. are


Question 9.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Run fast . . . . . . . . get your ticket.

A. but
B. as
C. otherwise
D. and

Ans: A. but


Question 10.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The driver . . . . . . . . not control the bus, therefore the accident took place.

A. could
B. had
C. would
D. can

Ans: A. could


Question 11.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
How . . . . . . . your last question paper . . . . . . . ?

A. did , attempt
B. is , attempted
C. had , attempted
D. was , attempted

Ans: D. was , attempted


Question 12.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
I want to learn French language from the person . . . . . . . is experienced.

A. what
B. which
C. who
D. all the three

Ans: C. who


Question 13.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
She did not sing so . . . . . . . . as her friend.

A. good
B. better
C. best
D. well

Ans: D. well


Question 14.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . . . we go, the thinner the air becomes.

A. The longer
B. The high
C. The deeper
D. The higher

Ans: D. The higher


Question 15.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Attempts are necessary for success, . . . . . . . ?

A. are they
B. aren’t it
C. are it
D. aren’t they

Ans: D. aren’t they


Question 16.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The phrase ‘to gulp down’ means . . . . . . .

A. to swallow eagerly
B. to eat fast
C. to move quickly
D. to jump over

Ans: A. to swallow eagerly


Question 17.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The prime Minister dedicated . . . . . . . INS Vikramaditya to the nation.

A. a
B. the
C. an
D. none

Ans: B. the


Question 18.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
There is a fence . . . . . . . the pool.

A. on
B. at
C. in
D. around

Ans: D. around


Question 19.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The person . . . . . . . talks too much is seldom respected.

A. whom
B. who
C. whose
D. None of above

Ans: B. who


Question 20.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Only the brave . . . . . . . the fair.

A. deserving
B. deserves
C. deserve
D. none

Ans: C. deserve


Grammar MCQs all set

We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Grammar PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Grammar Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment