Grammar Set – 14 Multiple Choice Questions

Question 1.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
You . . . . . . . permission of your parents before taking this important decision.

A. should have taked
B. should have taken
C. should took
D. should have took

Ans: B. should have taken


Question 2.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Would you . . . . . . . the window?

A. close
B. to close
C. closed
D. closing

Ans: A. close


Question 3.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
He is richer than . . . . . . . am.

A. me
B. her
C. him
D. I

Ans: D. I


Question 4.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
I am a doctor . . . . . . . my wife is a nurse.

A. when
B. while
C. so
D. because

Ans: B. while


Question 5.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The dog is playing with . . . . . . . tail.

A. it
B. his
C. her
D. its

Ans: D. its


Question 6.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . . . sun shines very brightly in summer.

A. An
B. A
C. The
D. That

Ans: C. The


Question 7.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
We saw him . . . . . . a tree yesterday.

A. cutting
B. cut
C. to cut
D. was cutting

Ans: A. cutting


Question 8.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Divya . . . . . . since she arrived.

A. talks
B. talking
C. is talking
D. has been talking.

Ans: D. has been talking.


Question 9.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Mr. Bajpai spoke in . . . . . . . . a way that all were surprised.

A. the same
B. which
C. such
D. none

Ans: C. such


Question 10.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
People . . . . . . . not . . . . . . time.

A. do , have
B. are , have
C. have , many
D. are , much

Ans: A. do , have


Question 11.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
This is the doctor . . . . . . wife is suffering from cancer.

A. his
B. whose
C. whom
D. a

Ans: B. whose


Question 12.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
I am a good orator, . . . . . . ?

A. don’t you
B. don’t I
C. aren’t I
D. aren’t you

Ans: C. aren’t I


Question 13.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The husband and wife stood . . . . . . . each other as they shook hands with the guests.

A. beside
B. with
C. at
D. besides

Ans: A. beside


Question 14.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Dhirubhai went to America . . . . . . earning money.

A. with a view to
B. for
C. in order that
D. in order to

Ans: A. with a view to


Question 15.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . Sagar Samrat is . . . . . . big ship.

A. A , a
B. A , the
C. The , a
D. The , the

Ans: C. The , a


Question 16.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Ajay and Kajol are husband and wife. They both love . . . . . . . .

A. for each other
B. made for each other
C. each other
D. in each other

Ans: C. each other


Question 17.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Do you think David Beckham is . . . . . . . English football player?

A. best
B. as best
C. better
D. the best

Ans: D. the best


Question 18.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Yesterday, the terrorists made the captives . . . . . . . in a queue and then shot them dead.

A. to stand
B. standing
C. stand
D. stood

Ans: C. stand


Question 19.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
I have never gone to Japan. I know . . . . . . . people there.

A. few
B. a few
C. many
D. most of

Ans: A. few


Question 20.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Does she . . . . . . . get up early and cook for family at this old age?

A. have to
B. has to
C. is
D. had

Ans: A. have to


Grammar MCQs all set

We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Grammar PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Grammar Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment