Grammar Set – 13 Multiple Choice Questions

Question 1.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The teacher made the naughty boy . . . . . . . .

A. Tiptoed
B. Tipoeing
C. Tiptoe
D. To tiptoes

Ans: C. Tiptoe


Question 2.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Neither of the biscuits you gave me . . . . . . chocolate chips.

A. is contain
B. are contained
C. contain
D. contains

Ans: D. contains


Question 3.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The two brother generally wear . . . . . . clothes.

A. their
B. one another’s
C. each other
D. each other’s

Ans: D. each other’s


Question 4.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
I put . . . . . . . . my hat when I come home.

A. to
B. with
C. up
D. off

Ans: D. off


Question 5.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . . to the White Rann of Kuchch recently?

A. Have you ever been
B. Are you ever
C. Have you ever
D. Did you ever have

Ans: A. Have you ever been


Question 6.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
There . . . . . a lot of people at our party yesterday.

A. were
B. was
C. am
D. is

Ans: A. were


Question 7.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
He just cannot sleep. He spent . . . . . . lying awake in the bed.

A. all of the night
B. all night
C. hole night
D. whole night

Ans: D. whole night


Question 8.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Why . . . . . . . going to the party?

A. didn’t David
B. isn’t David
C. David not
D. David isn’t

Ans: B. isn’t David


Question 9.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . you read, the more you will learn.

A. The Most
B. The more
C. The lesser
D. The less

Ans: B. The more


Question 10.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Kaushikbhai . . . . . . . . a grain merchant.

A. am
B. is
C. are
D. were

Ans: B. is


Question 11.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The cat jumped . . . . . . the table.

A. over
B. above
C. on
D. upon

Ans: D. upon


Question 12.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Follow the principle, “Do it . . . . . . . . .”

A. himself
B. yourself
C. themselves
D. myself

Ans: B. yourself


Question 13.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Don’t go too . . . . . . the edge.

A. up
B. on
C. with
D. near

Ans: D. near


Question 14.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
A blacksmith uses . . . . . . .

A. drill
B. plane
C. trowel
D. bellows

Ans: D. bellows


Question 15.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Opposite of ‘Stale’ in meaning is . . . . . . .

A. Fresh
B. Old
C. Steal
D. Stalk

Ans: A. Fresh


Question 16.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . . . did the family members go yesterday?

A. Why
B. Where
C. When
D. Whose

Ans: B. Where


Question 17.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . . I was tired I managed to finish the work.

A. Although
B. But
C. Yet
D. Still

Ans: A. Although


Question 18.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
What . . . . . . . the girls playing at noon yesterday?

A. was
B. were
C. had
D. had being

Ans: B. were


Question 19.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
“. . . . . . . feels thirsty? ” “Jiya.”

A. Who
B. Whose
C. Which
D. Where

Ans: A. Who


Question 20.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . . a telephone call, the driver turned up for extra duty.

A. having got
B. being got
C. having been got
D. had got

Ans: A. having got


Grammar MCQs all set

We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Grammar PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Grammar Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment