Grammar Set – 12 Multiple Choice Questions

Question 1.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . you read, you cannot pass.

A. If
B. Till
C. Unless
D. When

Ans: C. Unless


Question 2.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
10,000 visitors . . . . . . www.angelforenglish.com last week.

A. were visit
B. did visit
C. visited
D. visitted

Ans: C. visited


Question 3.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
A policeman asked a girl what . . . . . . name was.

A. she
B. hers
C. herself
D. her

Ans: D. her


Question 4.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
You and I are doing our work, . . . . . . . ?

A. aren’t we
B. aren’t you
C. are we
D. aren’t I

Ans: A. aren’t we


Question 5.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . you were the creator of the world!

A. If
B. Unless
C. When
D. Did

Ans: A. If


Question 6.


Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
400 videos . . . . . . already . . . . . . by Angel for English on YouTube.

A. are , uploaded
B. have , uploaded
C. are been , uploaded
D. have been , uploaded

Ans: D. have been , uploaded


Question 7.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
No, I don’t have the details . . . . . . (ready at hand immediately available), but you can look it up the internet.

A. in my shoes
B. behind the scenes
C. at my door steps
D. at my fingertips

Ans: D. at my fingertips


Question 8.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Shraddha . . . . . . . since afternoon.

A. was working
B. works
C. is working
D. has been working

Ans: D. has been working


Question 9.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . . you . . . . . . ‘English in Ten days’ in the morning?

A. Did , got
B. Will , get
C. Do , get
D. Did , get

Ans: D. Did , get


Question 10.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
5,000 students had appeared in the exam . . . . . . . . students could get through.

A. few
B. a few
C. little
D. a little

Ans: B. a few


Question 11.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Susan sits . . . . . . . the tree.

A. under
B. up
C. her
D. she

Ans: A. under


Question 12.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . . the girls was selected for national scholarship.

A. Some of
B. All of
C. One of
D. Many of

Ans: C. One of


Question 13.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
A festival of kites . . . . . very famous in India.

A. has
B. is
C. are
D. does

Ans: B. is


Question 14.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Mrs Smith is not pleased . . . . . . the new servant.

A. with
B. of
C. at
D. on

Ans: A. with


Question 15.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
A life history of a person written by himself is . . . . . . . .

A. biography
B. autobiography
C. geography
D. biolife

Ans: B. autobiography


Question 16.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . . you . . . . . . up the form for next exam?

A. How , fill
B. Did , filled
C. Will , fill
D. When , will

Ans: C. Will , fill


Question 17.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
A monkey . . . . . . a long tail.

A. have
B. does
C. has
D. is

Ans: C. has


Question 18.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . you . . . . . . long!

A. May , live
B. Can , live
C. May be , live
D. How , lived

Ans: A. May , live


Question 19.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The police made him . . . . . . his crime.

A. confess
B. confessed
C. confesses
D. to confess

Ans: A. confess


Question 20.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
If she had worked had, she . . . . . . in the election.

A. will elect
B. will be elected
C. would have been elected
D. would have elected

Ans: C. would have been elected


Grammar MCQs all set

We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Grammar PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Grammar Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment