Grammar Set – 11 Multiple Choice Questions

Question 1.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
China has . . . . . . people than Canada.

A. few
B. fewer
C. some
D. more

Ans: D. more


Question 2.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Traffic . . . . . . . by the school boys now.

A. is being controlled
B. is controlled
C. is controlling
D. controlled

Ans: A. is being controlled


Question 3.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . . Salman had married in time, his kids would have been adult till now.

A. If
B. Unless
C. When
D. Hardly

Ans: A. If


Question 4.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . we do exercise, we will remain healthy.

A. More
B. If
C. Unless
D. When

Ans: B. If


Question 5.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The explosion that . . . . . . the bus killed twelve people.

A. wrecked
B. deflated
C. stalled
D. hindered

Ans: A. wrecked


Question 6.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . . off the light, I went to bed.

A. Before
B. Switched
C. Having switched
D. Switching

Ans: C. Having switched


Question 7.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . she . . . . . . away yesterday?

A. Why , ran
B. Did , run
C. Where , running
D. Was , run

Ans: B. Did , run


Question 8.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . whom do the people work and earn?

A. In
B. For
C. Around
D. Why

Ans: B. For


Question 9.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Opposite of ‘Professional’ is . . . . . . .

A. Amateur
B. Tradesman
C. Labour
D. Customer

Ans: A. Amateur


Question 10.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
They are . . . . . . brothers but neither of them takes care of their parents.

A. two
B. few
C. many
D. some

Ans: A. two


Question 11.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . sir asks a question, even we won’t answer.

A. Hardly
B. If
C. Unless
D. When

Ans: C. Unless


Question 12.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . work has been done yet. What about remaining work?

A. A little
B. A few
C. Much
D. Most of

Ans: A. A little


Question 13.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Sachin did not play so . . . . . . . as Saurav did.

A. well
B. good
C. better
D. best

Ans: A. well


Question 14.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Very . . . . . . rivers in India are as long as the Narmada.

A. little
B. few
C. most other
D. many

Ans: B. few


Question 15.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . water was in a jug so a crow survived.

A. A little
B. A few
C. Many
D. Little

Ans: A. A little


Question 16.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . you . . . . . . your kids?

A. Do , love
B. How , loving
C. How much , loved
D. Are , love

Ans: A. Do , love


Question 17.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The abstract noun of ‘young’ is . . . . . . . . . .

A. Youngster
B. Youth
C. Younger
D. Younker

Ans: B. Youth


Question 18.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
He has lost . . . . . . rupees in gambling. Now, he lives like a beggar.

A. a little
B. a few
C. a thousand
D. All

Ans: B. a few


Question 19.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . we . . . . . without water?

A. Can , living
B. Can , live
C. Can , be
D. Can be , lived

Ans: B. Can , live


Question 20.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . ‘you’ a noun or a pronoun?

A. Do
B. Have
C. Are
D. Is

Ans: D. Is


Grammar MCQs all set

We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Grammar PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Grammar Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment