Grammar Set – 10 Multiple Choice Questions

Question 1.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
My mother asked me when . . . . . . have a glass of milk.

A. I will
B. I shall
C. I would
D. Would I

Ans: C. I would


Question 2.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Human nature . . . . . . . from person to person.

A. vary
B. very
C. varies
D. veries

Ans: C. varies


Question 3.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
It is shady . . . . . . the tree.

A. below
B. beneath
C. under
D. none of three

Ans: C. under


Question 4.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Tomorrow my bicycle . . . . . . . by any one.

A. is stoles
B. stolen
C. was stolen
D. will be stolen

Ans: D. will be stolen


Question 5.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
To grease the palm means . . . . . . .

A. To smooth
B. To bribe
C. To win
D. To make up mind

Ans: B. To bribe


Question 6.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
He . . . . . . . his fingers by interfering in his neighbour’s affairs.

A. burnt
B. cut
C. pressed
D. hurt

Ans: A. burnt


Question 7.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Kumar is . . . . . . B.A. of the M.S. University.

A. an
B. a
C. the
D. few

Ans: B. a


Question 8.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Where . . . . . . . they . . . . . . tomorrow?

A. shall , go
B. will , go
C. do , go
D. did , go

Ans: B. will , go


Question 9.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . you ever . . . . . . . Manali?

A. Have , visited
B. Had , visited
C. Did , visit
D. Will , be visiting

Ans: A. Have , visited


Question 10.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
I wish I . . . . . . . a millionaire.

A. am
B. are
C. was
D. were

Ans: C. was


Question 11.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
At present, she is not going . . . . . . . library.

A. to
B. at
C. on
D. up

Ans: A. to


Question 12.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
“. . . . . . . boys are there?” “there are two boys.”

A. How much
B. How many
C. Why
D. Which

Ans: B. How many


Question 13.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
In my busy office schedule, I haven’t got . . . . . . . time for playing.

A. no
B. much
C. little
D. few

Ans: B. much


Question 14.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Both the friends were idle . . . . . . of them stood up to answer.

A. Neither
B. Either
C. Each
D. All

Ans: A. Neither


Question 15.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Walk fast . . . . . . . you will miss the bus.

A. but
B. and
C. otherwise
D. so

Ans: C. otherwise


Question 16.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
What time did you arrive . . . . . . . the station?

A. in
B. by
C. on
D. at

Ans: D. at


Question 17.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
It . . . . . . heavily, so I will take an umbrella with me.

A. was raining
B. is raining
C. has rained
D. rained

Ans: B. is raining


Question 18.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
He is . . . . . . union leader.

A. a
B. an
C. the
D. article not required

Ans: C. the


Question 19.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
My parents . . . . . . . at 5:30 a.m daily.

A. got-up
B. get up
C. gets up
D. is get up

Ans: B. get up


Question 20.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . honest Indian soldiers are, a few can be bribed.

A. Though
B. As
C. However
D. If

Ans: C. However


Grammar MCQs all set

We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Grammar PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Grammar Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment