Grammar Set – 1 Multiple Choice Questions

Question 1.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Our country is spiritual country, theirs . . . . . . religious.

A. is
B. are
C. also
D. have

Ans: A. is


Question 2.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
She . . . . . her husband for 15 minutes.

A. is beating
B. has been beating
C. has been beaten
D. beats

Ans: B. has been beating


Question 3.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Three Idiots . . . . . really a watchable movie.

A. are
B. is
C. superb
D. do

Ans: B. is


Question 4.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Our armed forces are . . . . . . . those of any other country in the word.

A. Superior than
B. Superior to
C. Superior from
D. Superior of

Ans: B. Superior to


Question 5.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Our sir teaches Mathematics . . . . . . English.

A. across
B. besides
C. beside
D. both

Ans: B. besides


Question 6.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The English . . . . . English.

A. speak
B. spoke
C. spoken
D. is spoken

Ans: A. speak


Question 7.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Chirag hardly ever cooks, . . . . . . ?

A. isn’t he
B. he doesn’t
C. doesn’t he
D. does he

Ans: D. does he


Question 8.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Do not cry . . . . . spilt milk.

A. on
B. over
C. about
D. for

Ans: B. over


Question 9.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Please, come . . . . . . the bathroom.

A. out of
B. over
C. on
D. in

Ans: A. out of


Question 10.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The rain comes . . . . . . . the clouds.

A. in
B. near
C. from
D. under

Ans: C. from


Question 11.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
I don’t know the city . . . . . he lives.

A. what
B. where
C. when
D. which

Ans: B. where


Question 12.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
He deserves my thanks for . . . . . . . my purse and returned it to me without taking anything from it.

A. having found
B. found
C. founded
D. find

Ans: A. having found


Question 13.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Please, don’t laugh . . . . . . those beggars.

A. for
B. against
C. at
D. from

Ans: C. at


Question 14.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The ship . . . . . , Robinson arrived on the Island.

A. had been broken
B. having been broken
C. having broken
D. has broken

Ans: C. having broken


Question 15.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
He always stammers in public meetings, but his today’s speech . . . . . . . . . .

A. was fairly audible to everyone.
B. was not liked by the audience.
C. as not received by the audience.
D. was surprisingly fluent.

Ans: D. was surprisingly fluent.


Question 16.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
‘The green eyed monster’ means . . . . . .

A. hatred
B. love
C. live
D. jealousy

Ans: D. jealousy


Question 17.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Please, stop . . . . . so many mistakes.

A. to make
B. make
C. making
D. makes

Ans: C. making


Question 18.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The stars . . . . . counted.

A. can
B. can be
C. cannot be
D. must

Ans: C. cannot be


Question 19.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
We have been in Sector: 8, Gandhinagar . . . . . . . 1997.

A. for
B. from
C. about
D. since

Ans: D. since


Question 20.

Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The electricity is . . . . . . than coal.

A. cheap
B. to cheap
C. cheaper
D. cheapest

Ans: C. cheaper


Grammar MCQs all set

We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Grammar PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Grammar Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment