Electronic Principles Computer Test Series – Set 07

PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Assuming 100% efficiency, what is the power being consumed at the secondary winding of the transformer described in question 91?

(A) 200 W
(B) 1000 W
(C) 20 W
(D) 100 W

Answer:(A) 200 W


Q2. Suppose the voltage from a power outlet is 120 Vrms. What is the peak voltage?

(A) 100 V
(B) 120 V
(C) 170 V
(D) 180 V

Answer: (C) 170 V


Q3. Which is the most widely used semiconductor?

(A) Copper
(B) Silicon
(C) Germanium
(D) None of the above

Answer:(A) Crystal


Q4. Silicon atoms combine into an orderly pattern called a

(A) Crystal
(B) Covalent bond
(C) Semiconductor
(D) Valence orbit

Answer: (A) Crystal


Q5. A zener regulator has an input voltage from 15 to 20 V and a load current from 5 to 20 mA. If the zener voltage is 6.8 V, what value should the series resistor have?

(A) 310 Ohm
(B) 400 Ohm
(C) 410 Ohm
(D) 550 Ohm

Answer:(C) 410 Ohm


Q6. Which one of the following statements most accurately applies to the frequency of a waveform?

(A) The actual frequency of a sine waveform is 1.41 times the working frequency
(B) Unless specified otherwise, the frequency of a waveform is assumed to be 60 Hz
(C) The higher the amplitude of a waveform, the higher its frequency
(D) The longer the period of a waveform, the lower its frequency

Answer: (A) The actual frequency of a sine waveform is 1.41 times the working frequency


Q7. The equivalent of 1 megohms is:

(A) 1 k ohm
(B) 100,000 ohm
(C) One-millionth of an ohm
(D) One million ohms

Answer: (D) One million ohms


Q8. Most AC power is obtained from:

(A) Generators
(B) Batteries
(C) Oscillators
(D) Lightning

Answer: (C) Oscillators


Q9. At room temperature an intrinsic semiconductor has

(A) A few free electrons and holes
(B) Many holes
(C) Many free electrons
(D) No holes

Answer: (A) A few free electrons and holes


Q10. Which one of the following statements applies to common auto batteries?

(A) Auto batteries are primary wet-cell batteries
(B) Auto batteries are secondary wet-cell batteries
(C) Auto batteries are secondary dry-cell batteries
(D) Auto batteries are primary dry-cell batteries

Answer: (B) Auto batteries are secondary wet-cell batteries


Q11. How may valence electrons does a silicon atom have?

(A) 0
(B) 1
(C) 2
(D) 4

Answer: (D) 4


Q12. What is the total resistance of a parallel circuit that contains two resistors having values of 220 ohm and 470 ohm?

(A) 220 ohm
(B) 150 ohm
(C) 445 ohm
(D) 690 ohm

Answer: (B) 150 ohm


Q13. The emitter diode is usually

(A) Forward-biased
(B) Reverse-biased
(C) Non-conducting
(D) Operating in the breakdwon region

Answer: (A) Forward-biased


Q14. The primary impedance of a transformer is 60 ohm and the secondary impedance is 120 ohm. What is the impedance ratio?

(A) 0.25
(B) 180
(C) 0.5
(D) 4

Answer: (C) 0.5


Q15. A battery is a device composed of one or more:

(A) Chemical cells
(B) Voltage generators
(C) Solar cells
(D) Piezoeletric cells

Answer: (A) Chemical cells


Electronic Principles MCQ – All Set

Electronic Principles Multiple Choice Questions and Answers – Set 01
Electronic Principles Objective Practice Test – Set 02
Computer Electronic Principles MCQ Test – Set 03
Computer Science Electronic Principles Online Test – Set 04
Computer Principles Free Online Practice – Set 05
Electronic Principles Multiple Choice Tests – Set 06
Electronic Principles Computer Test Series – Set 07
Computer Test Electronic Principles – Set 08
Electronic Principles Questions with Answers – Set 09
Computer Science Online Test Electronic Principles – Set 10
Electronic Principles Multiple Choice Questions and Answers – Set 011
Electronic Principles Fundamentals MCQ – Set 12
Computer Science Engineering Electronic Principles – Set 13
Electronic Principles Basic Questions & Answers – Set 14
Electronic Principles Computer Science Questions – set 15
Electronic Principles Objective Questions and Answers Set – 16

We hope the given computer science Engineering on Electronic Principles MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Electronic Principles. If you have any queries related to computer science Engineering on Electronic Principles MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as possible.

Leave a Comment