Database Management System Objective Type Questions and Answers SET 15

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. The Management Information system (MIS) structure with one main computer system is called a

(A) Hierarchical MIS structure
(B) Distributed MIS structure
(C) Centralized MIS structure
(D) Decentralized MIS structure

Answer: (C) Centralized MIS structure


Q2. In SQL, which of the following is not a data definition language commands?

(A) RENAME
(B) REVOKE
(C) GRANT
(D) UPDATE

Answer: (D) UPDATE


Q3. If you want your database to include methods, you should use a _ database.

(A) Network
(B) Distributed
(C) Hierarchical
(D) Object-Oriented

Answer: (D) Object-Oriented


Q4. Which of the following is not a logical data-base structure?

(A) Tree
(B) Relational
(C) Network
(D) Chain

Answer: (D) Chain


Q5. Data item characteristics that are important in data management include

(A) Punctuation
(B) Language
(C) Spelling
(D) Width

Answer: (D) Width


Q6. A _ DBMS distributes data processing tasks between the workstation and a network server.

(A) Network
(B) Relational
(C) Client Server
(D) Hierarchical

Answer: (C) Client Server


Q7. In SQL, the CREATE VIEW command is used

(A) To recompile view
(B) To define a view of one or more tables or views
(C) To recompile a table
(D) To create a trigger

Answer: (B) To define a view of one or more tables or views


Q8. Which of the following is not an advantage of the data-base approach?

(A) Elimination of the data redundancy
(B) Ability to associate related data
(C) Increased security
(D) All of the above are advantages

Answer: (D) All of the above are advantages


Q9. If you want to group the records in the abc database, you could use the Job code as the _.

(A) Delete
(B) Update
(C) Sort Key
(D) Index

Answer: (C) Sort Key


Q10. Long-range planning report produced in an MIS are primarily designed for

(A) Top management
(B) Middle management
(C) Lower management
(D) None of the above

Answer: (A) Top management


Q11. Updating a database means

(A) Revising the file structure
(B) Reorganizing the database
(C) Modifying or adding record occurrences
(D) None of the above

Answer: (C) Modifying or adding record occurrences


Q12. The highest level in the hierarchy of data organization is called

(A) Data bank
(B) Database
(C) Data file
(D) Data record

Answer:(B) Database


Database Management System MCQ – All Set

Database Management System MCQ Questions with Answers – Set 01
Database Management System MCQ Online Test – Set 02
Database Management System Objective Questions – Set 03
Database Management System MCQs Online – Set 04
Database Management System (DBMS) Solved MCQs – Set 05
Database Management System Questions Answers pdf – Set 06
Database Management System Questions and Answers for GATE – Set 07
Database Management System Multiple Choice Questions and Answers pdf – Set 08
DBMS Interview Questions and Answers for Fresher – Set 09
Database Management System Lab Viva Questions and Answers – Set 10
Database Management System One Mark Questions with Answers – Set 11
MCQ Questions on Database Management System with Answers – Set 12
Database Management System (DBMS) GATE Questions and Answers pdf – Set 13
Database Management System Short Questions and Answers pdf – Set 14
Database Management System Objective Type Questions and Answers SET 15

We hope the given computer science Engineering on Database Management System MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Database Management System. If you have any queries related to computer science Engineering on Database Management System MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as possible.

Leave a Comment