Database Management System MCQ Online Test – Set 02

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Which of the following in true regarding Referential Integrity?

(A) Every primary-key value must match a primary-key value in an associated table
(B) Every primary-key value must match a foreign-key value in an associated table
(C) Every foreign-key value must match a primary-key value in an associated table
(D) Every foreign-key value must match a foreign-key value in an associated table

Answer: (C) Every foreign-key value must match a primary-key value in an associated table


Q2. A report form

(A) Appears on the computer monitor during data entry
(B) Is used during report generation to format data
(C) Both (a) and (b)
(D) None of the above

Answer: (B) Is used during report generation to format data


Q3. Which of the following represents a relationship among a set of values?

(A) A Row
(B) A Table
(C) A Field
(D) A Column

Answer: (A) A Row


Q4. A computer file contains several records. What does each record contain?

(A) Bytes
(B) Words
(C) Fields
(D) Database

Answer: (C) Fields


Q5. What is the name given to the database management system which is able to handle full text data, image data, audio and video?

(A) Full media
(B) Graphics media
(C) Multimedia
(D) Hypertext

Answer: (C) Multimedia


Q6. Which of the following is based on Multi Valued Dependency?

(A) First
(B) Second
(C) Third
(D) Fourth

Answer: (D) Fourth


Q7. The activity of a file

(A) Is a low percentages of number of records added or deleted from a file
(B) If high, reduces processing efficiency for sequential and non-sequential files
(C) Is a measure of the percentage of existing records updated during a run
(D) Refers to how closely the files fits into the allocated

Answer: (A) Is a low percentages of number of records added or deleted from a file


Q8. Minimal Superkeys are called

(A) Schema keys
(B) Candidate keys
(C) Domain keys
(D) Attribute keys

Answer: (B) Candidate keys


Q9. In order to use a record management system

(A) You need to understand the low-level details of how information in stored
(B) You need to understand the model the record management system uses
(C) Both (a) and (b)
(D) None of the above

Answer: (B) You need to understand the model the record management system uses


Q10. In SQL, which command is used to make permanent changes made by statements issue since the beginning of a transaction?

(A) ZIP
(B) PACK
(C) COMMIT
(D) SAVE

Answer:(C) COMMIT


Q11. A form can be used to

(A) Modify records
(B) Delete records
(C) Format printed output
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q12. When you have finished entering information into a form

(A) The template is written to the data file
(B) The contents of the form are written to the data file
(C) The contents of the form can be printed
(D) None of the above

Answer: (B) The contents of the form are written to the data file


Q13. Logical design of database is called

(A) Database Instance
(B) Database Snapshot
(C) Database Schema
(D) All of the above

Answer: (C) Database Schema


Q14. In SQL, which command(s) is(are) used to issue multiple CREATE TABLE, CREATE VIEW, and GRANT statements in a single transaction?

(A) CREATE PACKAGE
(B) CREATE SCHEMA
(C) CREATE CLUSTER
(D) None of the above

Answer: (B) CREATE SCHEMA


Q15. In the DBM approach, application programs perform the

(A) Storage function
(B) Processing functions
(C) Access control
(D) None of the above

Answer: (B) Processing functions


Database Management System MCQ – All Set

Database Management System MCQ Questions with Answers – Set 01
Database Management System MCQ Online Test – Set 02
Database Management System Objective Questions – Set 03
Database Management System MCQs Online – Set 04
Database Management System (DBMS) Solved MCQs – Set 05
Database Management System Questions Answers pdf – Set 06
Database Management System Questions and Answers for GATE – Set 07
Database Management System Multiple Choice Questions and Answers pdf – Set 08
DBMS Interview Questions and Answers for Fresher – Set 09
Database Management System Lab Viva Questions and Answers – Set 10
Database Management System One Mark Questions with Answers – Set 11
MCQ Questions on Database Management System with Answers – Set 12
Database Management System (DBMS) GATE Questions and Answers pdf – Set 13
Database Management System Short Questions and Answers pdf – Set 14
Database Management System Objective Type Questions and Answers SET 15

We hope the given computer science Engineering on Database Management System MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Database Management System. If you have any queries related to computer science Engineering on Database Management System MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as possible.

Leave a Comment