Conjunctions Set – 6 Multiple Choice Questions

Question 1.

The boys were _ tired _ they fell asleep at once.

A.so…that
B.such …that
C.so…as
D.none

Ans: A.so…that


Question 2.

“We can _ walk _ take the bus. Both ways are fine with me.” I said.

A.either…or
B.neither…nor
C.so… that
D.none

Ans: A.either…or


Question 3.

_ he was very tired, he kept on studying.

A.Even though
B.Despite
C.But
D.none

Ans: A.Even though


Question 4.

We worked tirelessly __ night came.

A.until
B.while
C.unless
D.although

Ans: A.until


Question 5.

The new clerk reported __ duty this morning.

A.to
B.at
C.for
D.on

Ans: C.for


Question 6.

Nobody knew the store was being robbed __ the owner set off the alarm.

A.until
B.or else
C.despite
D.although

Ans: A.until


Question 7.

She still wants to try out bungee jumping __ being fearful of heights.

A.and
B.as
C.even though
D.despite

Ans: D.despite


Question 8.

Selena would have called home __ something had happened to her.

A.because
B.despite
C.unless
D.but

Ans: C.unless


Question 9.

It was __ a cold day that I had to wear a sweater.

A.so
B.such
C.as
D.none

Ans: B.such


Question 10.

“He is really miserable ! He can _ eat _ sleep,” said Mary.

A.either…or
B.neither…nor
C.such…that
D.none

Ans: B.neither…nor


Question 11.

What will you do __ you ever see a ghost ?

A.although
B.if
C.when
D.and

Ans: B.if


Question 12.

He may be talented __ he is very arrogant.

A.yet
B.and
C.but
D.so that

Ans: C.but


Question 13.

Jeremy accidentally cut herself when cutting the vegetables __ she was distracted.

A.even though
B.despite
C.and
D.as

Ans: D.as


Question 14.

The men still went out to sea __ multiple warnings that a storm was approaching.

A.but
B.unless
C.because
D.despite

Ans: D.despite


Question 15.

I don’t want to be rude __ please move aside so I can get to the door.

A.in order to
B.if
C.but
D.although

Ans: C.but


Question 16.

She switched off the TV __ nothing good was on.

A.if
B.so that
C.despite
D.because

Ans: D.because


Question 17.

__ you like, I’ll go with you,” she offered.

A.If
B.As
C.So
D.none

Ans: A.If


Question 18.

My mother sang __ she peeled the oranges.

A.but
B.since
C.as
D.none

Ans: C.as


Question 19.

Don’t leave the room __ you are told to do so.

A.unless
B.either
C.bit
D.or

Ans: A.unless


Question 20.

We went straight to see the principal __ that our complaint would be looked into.

A.in order
B.unless
C.until
D.since

Ans: A.in order


Conjunctions MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Conjunctions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Conjunctions Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment