Conjunctions Set – 5 Multiple Choice Questions

Question 1.

__ Karen lived alone, she was not afraid.

A.And
B.Although
C.Since
D.So

Ans: B.Although


Question 2.

He is _ forgetful _ he just doesn’t bother to complete the work.

A. neither … nor
B.both … and
C.either … or
D.not only … but also

Ans: C.either … or


Question 3.

They didn’t read “Gulliver’s Travel” __ did they read “Treasure Island”.

A.and
B.or
C.either
D.nor

Ans: D.nor


Question 4.

“Would you marry a man who has _ fame _ money ?”

A.either … nor
B.neither … or
C.neither … nor
D.either … or

Ans: C.neither … nor


Question 5.

Tom _ Linda both wanted to go out _ were prevented by bad weather.

A. and … although
B.nor … but
C.either … or
D.and … but

Ans: D.and … but


Question 6.

__ Bent was preparing for her O level examination, her sister was studying for her A level examination

A.While
B.Yet
C. As a result
D.Consequently

Ans: A.While


Question 7.

__ Ferdinand doesn’t want to act in the play, Ellen will replace him.

A.For
B.Since
C.While
D.Although

Ans: B.Since


Question 8.

The young boy exclaimed, “My father’s car is exactly __ yours”.

A.like
B.as
C.and
D.as if

Ans: A.like


Question 9.

You should insure your bicycle __ stolen.

A.in case it is
B. if it will be
C.in case it is
D. in case it will be

Ans: B. if it will be


Question 10.

Laila read a magazine __ doing her homework.

A.nor
B.instead of
C.and
D.or

Ans: B.instead of


Question 11.

_ Helen _ Susan was caught in the traffic jam last night.

A.Neither … nor
B.Not only … but also
C.Either … nor
D.Neither … or

Ans: A.Neither … nor


Question 12.

The Ferrari F50 is as fast __ a Porsche 911 Carrera.

A.and
B.but
C.like
D.as

Ans: D.as


Question 13.

Angela has been married a long time. She got married __ she was 23 years old.

A.when
B.until
C.so
D.as

Ans: A.when


Question 14.

_ Aileen _ Nancy were elected as prefects in their school.

A.Both … and
B.Not only … but also
C.Neither … nor
D.Either … or

Ans: A.Both … and


Question 15.

They didn’t do their homework __ did they read their books.

A.neither
B.either
C.but
D.and

Ans: A.neither


Question 16.

__ he cannot turn up for the meeting tomorrow, he will send his personal secretary.

A.When
B. While
C.For
D.As

Ans: B. While


Question 17.

I understand your problem, __ I’m sorry I cannot help you in anyway.

A.and
B.yet
C.but
D.for

Ans: C.but


Question 18.

He did not do any exercise at all. __ he grew fat.

A.Consequently
B.In my opinion
C.Unless
D.But

Ans: A.Consequently


Question 19.

He is a good student. __ he is also a good athlete.

A.Consequently
B.But
C.As a result
D.In addition

Ans: D.In addition


Question 20.

We decided not to play football __ it was raining.

A.but
B.as
C.so
D.none

Ans: B.as


Conjunctions MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Conjunctions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Conjunctions Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment