Conjunctions Set – 4 Multiple Choice Questions

Question 1.

The headmaster called an emergency meeting __ determine how to settle the issue before calling the police.

A.although
B.in order to
C.but
D.if

Ans: B.in order to


Question 2.

Can you help me talk to Evelyn __ she will understand why I will not let her stay out so late at night ?

A.As
B.Since
C.In order to
D.Unless

Ans: C.In order to


Question 3.

Keep clicking “Next” __ the program has been installed.

A.since
B.until
C.because
D.despite

Ans: B.until


Question 4.

You have to go down this path __ to reach the cabin.

A.unless
B.in order to
C.although
D.as

Ans: B.in order to


Question 5.

He did not want to go there __ his mother forced him to.

A.despite
B.or
C.but
D.none

Ans: C.but


Question 6.

“It has been ten years __ I left Brunei,” the man said.

A.however
B.since
C.when
D.none

Ans: B.since


Question 7.

Come early tomorrow __ we can arrange the chairs in the hall.

A.until
B.so that
C.and
D.although

Ans: B.so that


Question 8.

He has achieved success, __ he is not satisfied.

A.yet
B.nor
C. and
D.or

Ans: A.yet


Question 9.

The two security guards were fired __ they let the jewel thief get away.

A.until
B.although
C.despite
D.because

Ans: D.because


Question 10.

Alexis is too lazy to even answer the door __ he is the only one free enough to do it.

A.or else
B.and
C.despite
D.even though

Ans: D.even though


Question 11.

Can we make an appointment for next week __ I can keep track of your progress ?

A.so that
B.or else
C.and
D.unless

Ans: A.so that


Question 12.

I like eating mangoes __ oranges.

A.and
B.despite
C.or else
D.since

Ans: A.and


Question 13.

__ he studied hard, he failed the test.

A.So
B.Either
C.Though
D.None

Ans: C.Though


Question 14.

Fred’s main problem is __ he does not have any friends.

A.when
B.since
C.that
D.none

Ans: C.that


Question 15.

Radzi was taking his dinner __ the light went off.

A.if
B.yet
C.when
D.but

Ans: C.when


Question 16.

__ we were very angry, we kept our cool.

A.Yet
B.Although
C.As
D.Until

Ans: B.Although


Question 17.

They left the house in the middle of the night __ nobody would know that they were leaving town.

A.and
B.so that
C.unless
D.or else

Ans: B.so that


Question 18.

It was raining heavily __ many people still attended the fair.

A.but
B.until
C.so that
D.in order to

Ans: A.but


Question 19.

You should take a bath now __ you won’t get to do so when the water supply gets interrupted.

A.despite
B.although
C.until
D.or else

Ans: D.or else


Question 20.

You are not leaving this room __ you tell me exactly what you did.

A.until
B.but
C.so that
D.in order to

Ans: A.until


Conjunctions MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Conjunctions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Conjunctions Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment