Conjunctions Set – 3 Multiple Choice Questions

Question 1.

She still loves going to that restaurant __ they charge very high for their food and drinks.

A.and
B.as
C.even though
D.because

Ans: C.even though


Question 2.

She will not eat the chicken curry __ she is a vegetarian.

A.because
B.despite
C.unless
D.but

Ans: A.because


Question 3.

Lowrie is going on the van __ the rest of us will take the car.

A.and
B.as
C.even though
D.despite

Ans: A.and


Question 4.

Ronald already finished a plate of fried rice __ he is still hungry.

A.because
B.despite
C.unless
D.but

Ans: D.but


Question 5.

They postponed the visit to the bread factory __ it was closed for the holidays.

A.and
B.as
C.even though
D.despite

Ans: B.as


Question 6.

We are going to wait at the bus stop __ the rain stops.

A.because
B.despite
C.unless
D.until

Ans: D.until


Question 7.

We should start work now __ we want to finish clearing the store room by 6 o’clock.

A.in order to
B.if
C.but
D.although

Ans: B.if


Question 8.

The printer has been working well __ the technician came to fix it.

A.if
B.so that
C.since
D.or

Ans: C.since


Question 9.

Tony’s team will win the gold medal __ their rival team does not get a full ten.

A.in order to
B.if
C.but
D.although

Ans: B.if


Question 10.

Can you all just calm down first __ I can figure out what is causing all this commotion ?

A.if
B.so that
C.since
D.because

Ans: B.so that


Question 11.

We should eat our vegetables _ grow tall and strong.

A.in order to
B.if
C.but
D.although

Ans: A.in order to


Question 12.

__ the tickets are too expensive, Peggy and I won’t be able to attend it.

A.Unless
B.So that
C.Since
D.Until

Ans: C.Since


Question 13.

Mum waited in the car __ we finished our tuition.

A.since
B.until
C.because
D.despite

Ans: B.until


Question 14.

The children were asked to playing the backyard __ their grandfather was sleeping in the living room.

A.unless
B.in order to
C.although
D.as

Ans: D.as


Question 15.

Sarah, can you take Winnie around __ she’s new here ?

A.since
B.until
C.because
D.despite

Ans: A.since


Question 16.

Dustin schedules his phone alarms __ ensure he takes all his medication.

A.unless
B.in order to
C.although
D.as

Ans: B.in order to


Question 17.

We had to wait __ Tuesday to pick up our dog Dicken from the vet.

A.since
B.until
C.because
D.despite

Ans: B.until


Question 18.

I will not cheat in the test __ get a good grade.

A.unless
B.in order to
C.although
D.as

Ans: B.in order to


Question 19.

He asked for a glass of champagne __ some desserts.

A.so that
B.or else
C.and
D.unless

Ans: C.and


Question 20.

I felt gloomy and down __ it was a bright, sunny day.

A.even though
B.because
C.or else
D.since

Ans: A.even though


Conjunctions MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Conjunctions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Conjunctions Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment