Conjunctions Set – 2 Multiple Choice Questions

Question 1.

__ there is no more butter you must use the margarine.

A.Since
B.Either
C.But
D.So

Ans: A.Since


Question 2.

He phoned me __ he needed someone to talk to.

A.and
B.but
C.so
D.for

Ans: D.for


Question 3.

_ you refuse to pay the ransom, the kidnappers might hurt the child.

A.Or else
B.If
C.Lest
D.Unless

Ans: B.If


Question 4.

They were angry __ they remained silent.

A.while
B.if
C.or
D.but

Ans: D.but


Question 5.

Read over your answers __ correct all mistakes before you pass them up.

A.because
B.while
C.and
D.or

Ans: C.and


Question 6.

The committee rejected the proposal __ they did not think it was practical.

A.or
B.but
C.because
D.though

Ans: C.because


Question 7.

She could not find the book she wanted _ she borrowed a magazine instead.

A.so that
B.but
C.so
D.and

Ans: C.so


Question 8.

The river has overflowed his banks _ it has been raining continuously for several days.

A.yet
B.as
C.still
D.when

Ans: B.as


Question 9.

Gerard, __ Pete, is joining us on the trip

A.if
B.nor
C.as well as
D.whereas

Ans: C.as well as


Question 10.

I spent some time with them __ I was very busy.

A.because
B.although
C.when
D.and

Ans: B.although


Question 11.

_ he was about to fall asleep the telephone rang.

A.So that
B.Unless
C.Since
D.As

Ans: D.As


Question 12.

They decided that it would be _ correct _ proper to boo at the singer who sang badly.

A.quite … and
B.either … or
C.not only … but also
D.neither … nor

Ans: D.neither … nor


Question 13.

Keep the food covered __ the flies will contaminate it.

A.though
B.until
C.and
D.or

Ans: D.or


Question 14.

John welcomed his guests __ offered them drinks.

A.and
B.as
C.until
D.while

Ans: A.and


Question 15.

I tried to make her realize the consequences _ she refused to listen.

A.also
B.but
C.lest
D.since

Ans: B.but


Question 16.

I don’t think he will remember the appointment _ you remind him.

A.if
B.so
C.lest
D.unless

Ans: D.unless


Question 17.

She was afraid __ the building would collapse.

A.and
B.that
C.while
D.even though

Ans: B.that


Question 18.

We saw some boats __ we were walking along the beach.

A.as
B.but
C.if
D.so

Ans: A.as


Question 19.

_ the couple goes, their children follow them.

A.If
B.When
C.Wherever
D.Where

Ans: C.Wherever


Question 20.

She shouted for help __ no one came to her aid.

A.yet
B.for
C.so
D.while

Ans: A.yet


Conjunctions MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Conjunctions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Conjunctions Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment