Conjunctions Set – 1 Multiple Choice Questions

Question 1.

Receptionists must be able to relay information __ pass messages accurately.

A.but
B.because
C.or
D.and

Ans: D.and


Question 2.

__ he is thin, he is strong.

A.As
B.Because
C.Though
D.But

Ans: C.Though


Question 3.

These rooms are very comfortable _ they have a good view of the city.

A.as
B.also
C.still
D.and

Ans: D.and


Question 4.

He will show us around himself _ send someone else.

A.or
B.and
C.so
D.if

Ans: A.or


Question 5.

You treated him badly _ he is doing the same to you now.

A.although
B.but
C.so
D.if

Ans: C.so


Question 6.

They cannot watch television __ the rest are studying.

A.while
B.but
C.therefore
D.so that

Ans: A.while


Question 7.

__, you’ve got a chance, you might as well make full use of it.

A.As soon as
B.Now that
C.Although
D.After

Ans: B.Now that


Question 8.

Father locked the garage door _ no one could tamper with the car.

A.so that
B.because
C.lest
D.for

Ans: A.so that


Question 9.

I did not go to the show __ I had already seen it.

A.because
B.until
C.but
D.so

Ans: A.because


Question 10.

Susie _ phoned _ wrote after she left home.

A.either, or
B.neither, nor
C.though, or
D.while, and

Ans: B.neither, nor


Question 11.

_ the teacher explained the lesson several times, some of the students still did not understand it.

A.Even if
B.Although
C.Since
D.Unless

Ans: B.Although


Question 12.

_ he was not interested in music, he agreed to go to the concert.

A.For
B.Since
C.Though
D.While

Ans: C.Though


Question 13.

He is sick __ he wants to go out.

A.because
B.when
C.that
D.yet

Ans: D.yet


Question 14.

His fans think that he is _ talented _ handsome.

A.not only … but also
B.neither … nor
C.either … or
D.so … that

Ans: A.not only … but also


Question 15.

She has not spoken to us _ we had the argument.

A.since
B.while
C.so
D.as

Ans: A.since


Question 16.

It was only when I reread his poems recently __ I began to appreciate their beauty.

A.so
B.until
C.that
D.then

Ans: C.that


Question 17.

Mary is a member of the Historical Society __ the Literary Society.

A.or
B.and
C.but
D.at

Ans: B.and


Question 18.

She had an unpleasant experience __ she was in Thailand.

A.and
B.while
C.but
D.because

Ans: B.while


Question 19.

He did not join us for the movie _ he had already seen it.

A.because
B.although
C.and
D.but

Ans: A.because


Question 20.

Those village folk are poor _ they always seem so contented.

A.yet
B.or
C.since
D.though

Ans: A.yet


Conjunctions MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Conjunctions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Conjunctions Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment