Computer Science Online Test Electronic Principles – Set 10

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Which one of the following phrasers best describes flux density?

(A) The concentration of lines of magnetic force
(B) The rate of change of the number of lines of magnetic force
(C) The opposition to a build-up of magnetic fields
(D) The force that maintains lines of force

Answer: (A) The concentration of lines of magnetic force


Q2. What kind of device is a diode?

(A) Bilateral
(B) Linear
(C) Nonlinear
(D) Unipolar

Answer: (C) Nonlinear


Q3. The transistor has a collector current of 2 mA. If the current gain is 135, what is the base current?

(A) 14.8 µA
(B) 10.3 µA
(C) 7.8 µA
(D) 7.75 µA

Answer: (A) 14.8 µA


Q4. A device that converts thermal energy to electrical energy is called a:

(A) Thermocouple
(B) Solar cell
(C) Chemical cell
(D) Piezoelectric devices

Answer:(A) Thermocouple


Q5. Absolute Zero temperature equals

(A) 0o C
(B) –273o C
(C) –276o C
(D) 25o C

Answer:(B) –273o C


Q6. In a step-down transformer, which is larger?

(A) Primary voltage
(B) Secondary voltage
(C) Impossible to say
(D) None of the above

Answer: (A) Primary voltage


Q7. Current can flow through a normally open push button switch as long as:

(A) You are pressing the button
(B) You are not pressing the button
(C) Its contact remain open
(D) Its contact remain open

Answer: (C) The impedance is greater than either the resistance or capacitive reactance but less than their sum


Q8. Which one of the following statements is true for the impedance of a series RC circuit?

(A) The impedance is greater than the sum of the resistance and capacitive reactance
(B) The impedance is equal to the sum of the resistance and capacitive reactance
(C) The impedance is greater than either the resistance or capacitive reactance but less than their sum
(D) The impedance is less than the sum of the resistance and capacitive reactance

Answer: (C) The impedance is greater than either the resistance or capacitive reactance but less than their sum


Q9. At room temperature a conductor has low many holes?

(A) Same number as free electrons
(B) Only those produced by thermal energy
(C) Less than the free electrons
(D) None of the above

Answer: (A) Same number as free electrons


Q10. When the graph of current versus voltage is a straight line, the device is referred to as

(A) Active
(B) Linear
(C) Nonlinear
(D) Bipolar

Answer: (B) Linear


Q11. When operating below its resonant frequency, a parallel RLC circuit has the characteristics of a:

(A) Parallel RL circuit
(B) Parallel RC circuit
(C) Parallel RLC circuit operated above its resonant frequency
(D) Purely resistive circuit

Answer: (A) Parallel RL circuit


Q12. A diode is in series with 220W. If the voltage across the resister is 4V, what is the current through the diode?

(A) 55 A
(B) 55.86 A
(C) 18.2 mA
(D) 16.3 mA

Answer: (C) 18.2 mA


Q13. What is the impedance of a circuit composed of a 100 ohm resistor connected in parallel with an inductor that has a reactance of 200 W?

(A) 77.7 ohm
(B) 89.3 ohm
(C) 88.8 ohm
(D) 224 ohm

Answer: (B) 89.3 ohm


Q14. What is the impedance of a circuit composed of a 100 ohm resistor connected in parallel with a capacitor that has a reactance of 100 ohm?

(A) 60 Ohm
(B) 99.3 Ohm
(C) 250 Ohm
(D) 70.7Ohm

Answer: (D) 70.7Ohm


Q15. When operating above its resonant frequency, a series RLC circuit has the characteristics of a:

(A) Series RL circuit
(B) Series RC circuit
(C) Series RLC circuit operated below its resonant frequency
(D) Purely resistive circuit

Answer: (A) Series RL circuit


Electronic Principles MCQ – All Set

Electronic Principles Multiple Choice Questions and Answers – Set 01
Electronic Principles Objective Practice Test – Set 02
Computer Electronic Principles MCQ Test – Set 03
Computer Science Electronic Principles Online Test – Set 04
Computer Principles Free Online Practice – Set 05
Electronic Principles Multiple Choice Tests – Set 06
Electronic Principles Computer Test Series – Set 07
Computer Test Electronic Principles – Set 08
Electronic Principles Questions with Answers – Set 09
Computer Science Online Test Electronic Principles – Set 10
Electronic Principles Multiple Choice Questions and Answers – Set 011
Electronic Principles Fundamentals MCQ – Set 12
Computer Science Engineering Electronic Principles – Set 13
Electronic Principles Basic Questions & Answers – Set 14
Electronic Principles Computer Science Questions – set 15
Electronic Principles Objective Questions and Answers Set – 16

We hope the given computer science Engineering on Electronic Principles MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Electronic Principles. If you have any queries related to computer science Engineering on Electronic Principles MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as possible.

Leave a Comment