Computer Science Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 19

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Integrated Circuits (Ics) are related to which generation of computers?

(A) First generation
(B) Second generation
(C) Third generation
(D) Fourth generation

Answer: (C) Third generation


Q2. Which statement is valid about computer program?

(A) It is understood by a computer
(B) It is understood by programmer
(C) It is understood user
(D) Both (a) and (b)

Answer: (D) Both (a) and (b)


Q3. The general range of speed in revolutions per minute (rpm) at which floppy disks rotate is

(A) 2400-4700
(B) 390-600
(C) 150-250
(D) 300-600

Answer: (C) 150-250


Q4. Chief component of first generation computer was

(A) Transistors
(B) Vacuum Tubes and Valves
(C) Integrated Circuits
(D) None of above

Answer: (B) Vacuum Tubes and Valves


Q5. What is required when more than one person uses a central computer at the same time?

(A) Light pen
(B) Mouse
(C) Digitizer
(D) Terminal

Answer: (D) Terminal


Q6. Which term is not used to describe the memory component of a computer?

(A) ROM
(B) PROM
(C) RAM
(D) SAM

Answer: (D) SAM


Q7. The main electronic component used in first generation computers was

(A) Transistors
(B) Vacuum Tubes and Valves
(C) Integrated Circuits
(D) None of above

Answer: (B) Vacuum Tubes and Valves


Q8. A byte consists of

(A) One bit
(B) Four bits
(C) Eight bits
(D) Sixteen bits

Answer: (C) Eight bits


Q9. The computer program language which is widely used in computer science and engineering and also in business is

(A) COBOL
(B) FORTRAN
(C) PASCAL
(D) LISP

Answer: (C) PASCAL


Q10. What was the computer invented by Atanasoff and Clifford?

(A) Mark I
(B) ABC
(C) Z3
(D) None of above

Answer: (B) ABC


Q11. In the IBM PC-AT, what do the words AT stand for?

(A) Additional terminals
(B) Advance technology
(C) Applied technology
(D) Advanced terminology

Answer: (B) Advance technology


Q12. The function of CPU is

(A) To provide a hard copy
(B) To read, interpret and process the information and instruction
(C) To communicate with the operator
(D) To provide external storage of text

Answer: (B) To read, interpret and process the information and instruction


Q13. Which of the following is not an input device?

(A) OCR
(B) Optical scanners
(C) Voice recognition device
(D) COM (Computer Output to Microfilm)

Answer: (D) COM (Computer Output to Microfilm)


Q14. Fifth generation computers are likely to exhibit

(A) Artificial intelligence
(B) Heuristic behaviour
(C) Advanced parallel processing
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q15. A type of line printer that uses an embossed steel band to form the letters printed on the paper is

(A) Golf ball printer
(B) Dot-matrix printer
(C) Laser printer
(D) Band printer

Answer: (D) Band printer


Computer Fundamentals MCQ – All Set

Computer Fundamentals Basic Questions and Answers – Set 01
Computer Fundamentals Questions Answers pdf – Set 02
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions and Answers – Set 04
Computer Fundamentals Questions and Answers Doc – Set 05
Computer Fundamentals Questions and Answers for Interview – Set 06
Computer Fundamentals Questions and Answers for Bank Exams – Set 07
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 08
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 09
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple Choice doc – Set 10
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers pdf Download – Set 11
Digital Computer Fundamentals Objective Questions and Answers – Set 12
Computer Fundamentals Questions and Answers pdf in English – Set 13
Computer Hardware Fundamentals Questions and Answers – Set 14
Computer Fundamentals Questions and Answers MCQ – Set 15
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple – Set 16
Computer Fundamentals One Word Questions and Answers – Set 17
Computer Fundamentals MCQ Questions Answers pdf – Set 18
Computer Science Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 19
Computer Fundamentals Quiz Questions Answers – Set 20
Computer Fundamentals Short Questions and Answers – Set 21
Computer Fundamentals Short Questions and Answers pdf – Set 22
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 23
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 24
Top Asked Computer Fundamentals Questions and Answers – Set 25
Computer Fundamentals Objective Type Questions and Answers pdf – Set 26
Computer Fundamentals Viva Questions and Answers – Set 27
Computer Fundamentals Questions with Answers pdf – Set 28
Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers – Set 29
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions with Answers – Set 30
Objective Questions of Computer Fundamentals with Answers pdf – Set 31
Computer Fundamentals Questions pdf – Set 32
Computer Fundamentals MCQ Questions and Answers pdf Download – Set 33
Computer Fundamentals mcq Online Test – Set 34
computer fundamentals mcq online test set 34 pdf
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers – Set 36
Computer Fundamentals mcq with Answers – Set 37
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers doc – Set 38
Computer Fundamentals mcq Questions with Answers – Set 39
Digital Computer Fundamentals mcq – Set 40
Computer Fundamentals mcq for Placement – Set 41
Computer Fundamentals mcq pdf Free Download – Set 42
MCQ Fundamentals of Computer Science – Set 43
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions – Set 44
MCQ Fundamentals of Computer and Information Technology – Set 45
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions pdf – Set 46
MCQ on Computer Fundamentals with Answers – Set 47
MCQ on Computer Fundamentals pdf – Set 48
Computer Fundamentals Practice mcq Question and Answer – Set 49
Computer Fundamentals mcq Question Paper – Set 50
Computer Fundamentals Solved mcqs pdf – Set 51
Computer Fundamentals mcq Questions Answers pdf – Set 52
Computer Fundamentals mcqs with Answers pdf – Set 53
Computer Fundamentals mcq Questions pdf – Set 54
Computer Fundamentals mcqs pdf – Set 55
Computer Fundamentals mcq Online – Set 56
Computer Fundamentals mcq Test – Set 57
Computer Fundamentals mcq with Answers pdf – Set 58
Windows and Computer Fundamentals mcq – Set 59
Computer Fundamentals Objective Questions and Answers Set – 60

We hope the given computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Fundamentals. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment