Computer Organization and Architecture MCQQ Online Test Set – 07

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. An instruction pipeline can be implemented by means of

(A) LIFO buffer
(B) FIFO buffer
(C) Stack
(D) None of the above

Answer: (B) FIFO buffer


Q2. A device/circuit that goes through a predefined sequence of states upon the application of input pulses is called

(A) Register
(B) Flip-flop
(C) Transistor
(D) Counter

Answer: (D) Counter


Q3. A byte is a group of 16 bits.

(A) True
(B) False

Answer:(B) False


Q4. A k-bit field can specify any one of________.

(A) 3k registers
(B) 2k registers
(C) K2 registers
(D) K3 registers

Answer:(B) 2k registers


Q5. A Stack-organized Computer uses instruction of __.

(A) Indirect addressing
(B) Two-addressing
(C) Zero addressing
(D) Index addressing

Answer: (C) Zero addressing


Q6. Data input command is just the opposite of a

(A) Test command
(B) Control command
(C) Data output
(D) Data channel

Answer: (C) Data output


Q7. The performance of cache memory is frequently measured in terms of a quantity called

(A) Miss ratio
(B) Hit ratio
(C) Latency ratio
(D) Read ratio

Answer:(C) Latency ratio


Q8. A nibble is a group of 16 bits.

(A) True
(B) False

Answer: (B) False


Q9. Logic gates with a set of input and outputs, is arrangement of________.

(A) Computational circuit
(B) Logic circuit
(C) Design circuits
(D) Register

Answer: (A) Computational circuit


Q10. Cache memory acts between_________.

(A) CPU and RAM
(B) RAM and ROM
(C) CPU and Hard Disk
(D) None of these

Answer:(A) CPU and RAM


Computer Organization and Architecture MCQ – All Set

Computer Organization and Architecture MCQ – Set 01
Computer Organization and Architecture pdf – Set 02
Computer Organization Questions & Answers – Set 03
Computer Architecture Questions & Answers – Set 04
Computer Organization multiple Choice Questions – Set 05
Computer Architecture MCQ Free Online Practice – Set 06
Computer Organization and Architecture MCQQ Online Test Set – 07

We hope the given computer science Engineering on Computer Organization and Architecture MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Organization and Architecture. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Organization and Architecture MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as possible.

Leave a Comment