Computer Networks Interview MCQ Questions – Set 07

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. The address field of a frame in HDLC protocol contains the address of the _ station.

(A) Primary
(B) Secondary
(C) Tertiary
(D) A station

Answer: (B) Secondary


Q2. Which type of switching uses the entire capacity of a dedicated link?

(A) Circuit switching
(B) Datagram packet switching
(C) Virtual circuit packet switching
(D) Message switching

Answer: (D) Message switching


Q3. When the source host receives the choke packet, then the source _

(A) Reduces the capacity of the line
(B) Reduces the line utilization factor
(C) Reduces the traffic generation
(D) Rate reduces the threshold value

Answer: (C) Reduces the traffic generation


Q4. The Clusters in Hierarchical routing are grouped in to __

(A) Clusters
(B) Zones
(C) Blocks
(D) Cells

Answer: (B) Zones


Q5. Adaptive routing algorithms get their information from __

(A) Only from local environment
(B) Only from adjacent routers
(C) From locally, adjacent, external routers
(D) Only from external routers

Answer: (C) From locally, adjacent, external routers


Q6. Flow control policy is implemented in __

(A) Network layer
(B) Transport layer
(C) Application layer
(D) Physical layer

Answer:(B) Transport layer


Q7. If router J is on the optimal path from router I to router K, then the optimal path from J to K also falls along the same route is known _

(A) Routing principle
(B) Optimality principle
(C) Sink tree principle
(D) Network principle

Answer: (B) Optimality principle


Q8. A repeater takes a weakened or corrupted signal and __ it.

(A) Amplifies
(B) Regenerates
(C) Resample
(D) Reroute

Answer: (B) Regenerates


Q9. When routers are being inundated by packets that they cannot handle, they just throw them away is known as _

(A) Jitter control
(B) Random early detection
(C) Choke packets
(D) Load shedding

Answer: (D) Load shedding


Q10. The solution to increase the capacity when congestion occurs is __

(A) Denying service to the users
(B) Degrading the service to the users
(C) Splitting traffic over multiple routes
(D) Rescheduled the demands of the users

Answer: (C) Splitting traffic over multiple routes


Computer Networks MCQ – All Set

Computer Networks Computer Based MCQ Test – Set 01
Networking Questions and Answers – Set 02
Computer Networking MCQ Practice Test – Set 03
Networking Multiple Choice Questions – Set 04
Networking Multiple Choice Questions – Set 05
Computer Networks MCQ Exam Questions – Set 06
Computer Networks Interview MCQ Questions – Set 07

We hope the given computer science Engineering on Computer Networks MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Networks. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Networks MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as possible.

Leave a Comment