Computer Hardware Fundamentals Questions and Answers – Set 14

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. In digital computer, all the expressions are coded into

(A) Octal digits
(B) Binary digits
(C) Hexadecimal digits
(D) None of the above

Answer: (B) Binary digits


Q2. A disk with usable recording surfaces on each side is known as

(A) Hard disk
(B) Single-sided disk
(C) Double-sided disk
(D) High capacity

Answer: (C) Double-sided disk


Q3. The binary equivalent of the Octal number 13.54 is

(A) 1011.1011
(B) 1101.1110
(C) 1001.1110
(D) All of the above

Answer: (A) 1011.1011


Q4. A modern electronic computer is a machine that is meant for

(A) Doing quick mathematical calculations
(B) Input storage, manipulation of outputting of data
(C) Electronic data processing
(D) Performing repetitive tasks accurately

Answer: (B) Input storage, manipulation of outputting of data


Q5. Where have the program and data to be located before the ALU and control unit of a computer can operate on it?

(A) Internal memory
(B) Secondary memory
(C) Microprocessor
(D) Magnetic tapes

Answer: (A) Internal memory


Q6. Which of the following statements is true?

(A) The installation of a computer is favorably received by all employees
(B) Some form of training is necessary for employees who will work with computers
(C) Computers are portrayed solely as society’s benefactor
(D) A businessperson is only interested in the computer’s accuracy

Answer: (B) Some form of training is necessary for employees who will work with computers


Q7. A database management system based on the concept of ownership is

(A) Network topology
(B) Network layer
(C) Network database system
(D) Network license system

Answer: (C) Network database system


Q8. Which disk interface standard includes support for up to eight peripheral devices?

(A) ST50G/412
(B) IDE
(C) SCSI
(D) ESDI

Answer: (C) SCSI


Q9. What is the name of the visible silver rectangle which separates the take-up portion of the magnetic tape from the data recording portion?

(A) Load maker
(B) Load marker
(C) Tape separator
(D) Tape marker

Answer: (B) Load marker


Q10. The basic components of a modern digital computer are:

(A) Input device
(B) Output device
(C) Central processor
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q11. What was the name of the first stored program electronic computer which was built in 1949 at Cambridge University in England?

(A) EDVAC
(B) EDSAC
(C) UNIVAC
(D) MARK-I

Answer:(B) EDSAC


Q12. A billionth of a second is defined as a:

(A) Millisecond
(B) Microsecond
(C) Nanosecond
(D) Picoseconds

Answer: (C) Nanosecond


Q13. In computer terminology a compiler means

(A) A person who computes source programs
(B) The same thing as a programmer
(C) Key punch operator
(D) A program which translates source program into object program

Answer: (D) A program which translates source program into object program


Q14. Which is a secondary memory device?

(A) CPU
(B) ALU
(C) Floppy disk
(D) Mouse

Answer: (C) Floppy disk


Q15. Which of the following holds data and processing instructions temporarily until the CPU needs it?

(A) ROM
(B) Control unit
(C) Main memory
(D) Coprocessor chips

Answer: (C) Main memory


Computer Fundamentals MCQ – All Set

Computer Fundamentals Basic Questions and Answers – Set 01
Computer Fundamentals Questions Answers pdf – Set 02
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions and Answers – Set 04
Computer Fundamentals Questions and Answers Doc – Set 05
Computer Fundamentals Questions and Answers for Interview – Set 06
Computer Fundamentals Questions and Answers for Bank Exams – Set 07
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 08
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 09
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple Choice doc – Set 10
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers pdf Download – Set 11
Digital Computer Fundamentals Objective Questions and Answers – Set 12
Computer Fundamentals Questions and Answers pdf in English – Set 13
Computer Hardware Fundamentals Questions and Answers – Set 14
Computer Fundamentals Questions and Answers MCQ – Set 15
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple – Set 16
Computer Fundamentals One Word Questions and Answers – Set 17
Computer Fundamentals MCQ Questions Answers pdf – Set 18
Computer Science Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 19
Computer Fundamentals Quiz Questions Answers – Set 20
Computer Fundamentals Short Questions and Answers – Set 21
Computer Fundamentals Short Questions and Answers pdf – Set 22
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 23
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 24
Top Asked Computer Fundamentals Questions and Answers – Set 25
Computer Fundamentals Objective Type Questions and Answers pdf – Set 26
Computer Fundamentals Viva Questions and Answers – Set 27
Computer Fundamentals Questions with Answers pdf – Set 28
Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers – Set 29
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions with Answers – Set 30
Objective Questions of Computer Fundamentals with Answers pdf – Set 31
Computer Fundamentals Questions pdf – Set 32
Computer Fundamentals MCQ Questions and Answers pdf Download – Set 33
Computer Fundamentals mcq Online Test – Set 34
computer fundamentals mcq online test set 34 pdf
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers – Set 36
Computer Fundamentals mcq with Answers – Set 37
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers doc – Set 38
Computer Fundamentals mcq Questions with Answers – Set 39
Digital Computer Fundamentals mcq – Set 40
Computer Fundamentals mcq for Placement – Set 41
Computer Fundamentals mcq pdf Free Download – Set 42
MCQ Fundamentals of Computer Science – Set 43
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions – Set 44
MCQ Fundamentals of Computer and Information Technology – Set 45
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions pdf – Set 46
MCQ on Computer Fundamentals with Answers – Set 47
MCQ on Computer Fundamentals pdf – Set 48
Computer Fundamentals Practice mcq Question and Answer – Set 49
Computer Fundamentals mcq Question Paper – Set 50
Computer Fundamentals Solved mcqs pdf – Set 51
Computer Fundamentals mcq Questions Answers pdf – Set 52
Computer Fundamentals mcqs with Answers pdf – Set 53
Computer Fundamentals mcq Questions pdf – Set 54
Computer Fundamentals mcqs pdf – Set 55
Computer Fundamentals mcq Online – Set 56
Computer Fundamentals mcq Test – Set 57
Computer Fundamentals mcq with Answers pdf – Set 58
Windows and Computer Fundamentals mcq – Set 59
Computer Fundamentals Objective Questions and Answers Set – 60

We hope the given computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Fundamentals. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment