Computer Hardware Basics – Set 21

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. What tool is used to test serial and parallel ports?

(A) High volt probe
(B) Cable scanner
(C) Loop backs (wrap plugs)
(D) Sniffer

Answer: (C) Loop backs (wrap plugs)


Q2. After trying to unload a TSR, you get an error message saying that other TSRs were loaded after the one you tried to remove. Which of the following commands could you use to see the current load order?

(A) MEM /P
(B) MEMMAKER
(C) MEM /C
(D) SYS:

Answer: (D) SYS:


Q3. IBM’s Micro Channel Architecture (MCA) specifies which type of the following bit access widths?

(A) 8 bit & 16 bit
(B) 16 bit & 24 bit
(C) 16 bit & 32 bit
(D) 32 bit & 64 bit

Answer: (C) 16 bit & 32 bit


Q4. RS-232 is a standard that applies to?

(A) Parallel port
(B) Serial port
(C) Game port
(D) None of the above

Answer: (B) Serial port


Q5. A numeric error code check: A 17xx indicates a problem with:

(A) CMOS
(B) ROM BIOS
(C) DMA controller
(D) Hard drive or controller

Answer: (D) Hard drive or controller


Q6. You are installing an IDE hard drive that will be your boot drive. Which is the correct order of steps that need to be followed?

(A) Jumper properly, auto-detect (or configure manually) in CMOS, low level format, high level format, partition
(B) Jumper properly, auto-detect (or configure manually) in CMOS, partition, high level format with / s switch
(C) Jumper properly, partition, auto-detect (or configure manually in CMOS, high level format with /s switch
(D) Jumper properly, auto-detect in CMOS, regular format

Answer: (B) Jumper properly, auto-detect (or configure manually) in CMOS, partition, high level format with / s switch


Q7. Pick the correct choice for the 80386SXCPU.

(A) 16 bit word size, 16 bit data path
(B) 32 bit word size, 16 bit data path
(C) 8 bit word size, 32 bit data path
(D) 32 bit word size, 8 bit data path

Answer: (B) 32 bit word size, 16 bit data path


Q8. What is the most significant difference between the USB and IEEE1394 standards?

(A) IEEE 1394 is faster
(B) USB does not support USB
(C) USB is plug and play
(D) IEEE 1394 is hot swappable

Answer: (A) IEEE 1394 is faster


Q9. The ESD wrist strap is designed to protect PC Components or Service Technicians?

(A) PC Components
(B) Service Technicians
(C) Both (a) and (b) above
(D) None of the above

Answer: (C) Both (a) and (b) above


Q10. To find out how much memory is available, you could type _

(A) EMM
(B) MEM
(C) CHKDSK
(D) MEMMAKER

Answer: (B) MEM


Q11. ISDN stands for:

(A) Internal select data nulls
(B) Integrated services digital network
(C) Interval set down next
(D) Inferior sector data net

Answer: (B) Integrated services digital network


Q12. Which is NOT typically a Field Replaceable Unit?

(A) System ROM
(B) Power supply
(C) System chassis
(D) Video controller

Answer: (C) System chassis


Q13. A wrist grounding strap contains which of the following:

(A) Surge protector
(B) Capacitor
(C) Voltmeter
(D) Resistor

Answer: (D) Resistor


Q14. Which of the following FRUs would be considered both an input/output device?

(A) Video board
(B) SCSI host adapter
(C) System board CPU
(D) None of the above

Answer: (B) SCSI host adapter


Q15. What can you use to ensure power is not interrupted, resulting in corrupted data?

(A) UPS
(B) Proper grounding
(C) Surge protector
(D) Sag protector

Answer: (A) UPS


Computer Hardware MCQ – All Set

Computer Hardware Objective Question and Answer – Set 01
Computer Hardware MCQ Practice Test – Set 02
Hardware Engineering Questions Answers – Set 03
Hardware Science Online Test – Set 04
Computer Science Hardware Free Test – Set 05
Hardware Technology Free Questions & Answers – Set 06
Hardware Questions and Answers – Set 07
Computer Hardware MCQ Test – Set 08
Competitive Exam Questions Hardware Engineering – Set 09
Hardware Engineering Computer Test – Set 10
Computer Hardware Exam Questions – Set 11
Hardware Engineering Interview Questions – Set 12
Quiz Test Hardware Engineering – Set 13
Computer Hardware Online Quiz Questions – Set 14
Govt. Exam Preparation Hardware Engineering – Set 15
Exam Preparation Hardware Engineering – Set 16
Computer Hardware Engineering MCQ – Set 17
Hardware Engineering Basic Questions – Set 18
Hardware Engineering Fundamentals – Set 19
Hardware Engineering Test Series – Set 20
Computer Hardware Basics – Set 21
Computer Hardware Online Computer Test – Set 22
Computer Hardware Objective Questions & Answers Set – 23

We hope the given computer science Engineering on Computer Hardware MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Hardware. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Hardware MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment