Computer Fundamentals Quiz Questions Answers – Set 20

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Which of the following produces the best quality graphics reproduction?

(A) Laser printer
(B) Ink jet printer
(C) Plotter
(D) Dot matrix printer

Answer: (C) Plotter


Q2. Which of the following is used for serial access storage only?

(A) RAM
(B) Magnetic tape
(C) Magnetic disk
(D) Core memory

Answer: (B) Magnetic tape


Q3. Which of the following is true?

(A) Fields are composed of bytes
(B) Files are composed of records
(C) Fields are composed of characters
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q4. The digital computer was developed primarily in

(A) USSR
(B) Japan
(C) USA
(D) UK

Answer: (C) USA


Q5. Different components on the motherboard of a PC processor unit are linked together by sets of parallel electrical conducting lines. What are these lines called?

(A) Conductors
(B) Buses
(C) Connectors
(D) Connectively

Answer: (B) Buses


Q6. What is the name of the memory card which is conceptually related to the smart card but is similar to the video disk?

(A) Laser card
(B) Master card
(C) Visa
(D) Optical card

Answer: (A) Laser card


Q7. Abacus was the first

(A) Electronic computer
(B) Mechanical computer
(C) Electronic calculator
(D) Mechanical calculator

Answer: (D) Mechanical calculator


Q8. Pick out the wrong statement.

(A) Information stored in RAM can be changed by over writing it
(B) Information stored in ROM cannot be changed by overwriting
(C) Information can be stored in any location of RAM
(D) Computer main memory can be accessed only sequentially

Answer: (D) Computer main memory can be accessed only sequentially


Q9. Which of the following Indian companies designs and manufactures super- computers?

(A) C-DOT
(B) C-DAC
(C) CMC
(D) None of the above

Answer: (B) C-DAC


Q10. Mnemonic a memory trick is used in which of the following language?

(A) Machine language
(B) Assembly language
(C) High level language
(D) None of above

Answer: (B) Assembly language


Q11. Which is true for the digital computer?

(A) It is less accurate than the analog computer
(B) It represents the decimal numbers through a string of binary digits
(C) It is used primarily in scientific applications
(D) Both (a) and (c)

Answer: (B) It represents the decimal numbers through a string of binary digits


Q12. Which type device is a piece of equipment that receives information from a CPU?

(A) Input
(B) Output
(C) CPU
(D) Memory

Answer: (B) Output


Q13. Which is considered a direct entry input device?

(A) Optical scanner
(B) Mouse and digitizer
(C) Light pen
(D) All of the above

Answer:(D) All of the above


Q14. Which of the following is not true of immediate processing?

(A) It is often used in real-time applications
(B) It can occur with either sequential of direct-access files
(C) It can be used in an airline-reservation system
(D) Transactions are processed shortly after a real-world event occurs

Answer: (B) It can occur with either sequential of direct-access files


Q15. The output of a 2 input OR gate is 0 only when its

(A) Both inputs are 0
(B) Either input is 1
(C) Both inputs are 1
(D) Either input is 0

Answer: (A) Both inputs are 0


Computer Fundamentals MCQ – All Set

Computer Fundamentals Basic Questions and Answers – Set 01
Computer Fundamentals Questions Answers pdf – Set 02
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions and Answers – Set 04
Computer Fundamentals Questions and Answers Doc – Set 05
Computer Fundamentals Questions and Answers for Interview – Set 06
Computer Fundamentals Questions and Answers for Bank Exams – Set 07
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 08
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 09
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple Choice doc – Set 10
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers pdf Download – Set 11
Digital Computer Fundamentals Objective Questions and Answers – Set 12
Computer Fundamentals Questions and Answers pdf in English – Set 13
Computer Hardware Fundamentals Questions and Answers – Set 14
Computer Fundamentals Questions and Answers MCQ – Set 15
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple – Set 16
Computer Fundamentals One Word Questions and Answers – Set 17
Computer Fundamentals MCQ Questions Answers pdf – Set 18
Computer Science Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 19
Computer Fundamentals Quiz Questions Answers – Set 20
Computer Fundamentals Short Questions and Answers – Set 21
Computer Fundamentals Short Questions and Answers pdf – Set 22
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 23
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 24
Top Asked Computer Fundamentals Questions and Answers – Set 25
Computer Fundamentals Objective Type Questions and Answers pdf – Set 26
Computer Fundamentals Viva Questions and Answers – Set 27
Computer Fundamentals Questions with Answers pdf – Set 28
Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers – Set 29
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions with Answers – Set 30
Objective Questions of Computer Fundamentals with Answers pdf – Set 31
Computer Fundamentals Questions pdf – Set 32
Computer Fundamentals MCQ Questions and Answers pdf Download – Set 33
Computer Fundamentals mcq Online Test – Set 34
computer fundamentals mcq online test set 34 pdf
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers – Set 36
Computer Fundamentals mcq with Answers – Set 37
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers doc – Set 38
Computer Fundamentals mcq Questions with Answers – Set 39
Digital Computer Fundamentals mcq – Set 40
Computer Fundamentals mcq for Placement – Set 41
Computer Fundamentals mcq pdf Free Download – Set 42
MCQ Fundamentals of Computer Science – Set 43
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions – Set 44
MCQ Fundamentals of Computer and Information Technology – Set 45
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions pdf – Set 46
MCQ on Computer Fundamentals with Answers – Set 47
MCQ on Computer Fundamentals pdf – Set 48
Computer Fundamentals Practice mcq Question and Answer – Set 49
Computer Fundamentals mcq Question Paper – Set 50
Computer Fundamentals Solved mcqs pdf – Set 51
Computer Fundamentals mcq Questions Answers pdf – Set 52
Computer Fundamentals mcqs with Answers pdf – Set 53
Computer Fundamentals mcq Questions pdf – Set 54
Computer Fundamentals mcqs pdf – Set 55
Computer Fundamentals mcq Online – Set 56
Computer Fundamentals mcq Test – Set 57
Computer Fundamentals mcq with Answers pdf – Set 58
Windows and Computer Fundamentals mcq – Set 59
Computer Fundamentals Objective Questions and Answers Set – 60

We hope the given computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Fundamentals. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment