Computer Fundamentals Questions and Answers MCQ – Set 15

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Sending data from one place to another, by physical or electronic means is

(A) E-mail
(B) Internet
(C) Data transmission
(D) Distributed processing

Answer: (C) Data transmission


Q2. One of the main feature that distinguish microprocessors from microcomputers is

(A) Words are usually larger in microprocessors
(B) Words are shorter in microprocessors
(C) Microprocessor does not contain I/O devices
(D) Exactly the same as the machine cycle time

Answer: (C) Microprocessor does not contain I/O devices


Q3. A computer program consists of

(A) System flowchart
(B) Program flowchart
(C) Algorithms written in computer’s language
(D) Discrete logical steps

Answer: (C) Algorithms written in computer’s language


Q4. Which of the following printers, are you sure will not to use if your objective is to print on multi-carbon forms?

(A) Daisy wheel
(B) Dot-matrix
(C) Laser
(D) Thimble

Answer: (C) Laser


Q5. Which of the following is directory controlled from a keyboard.

(A) Card punch
(B) Punched paper tape
(C) Magnetic disk
(D) Magnetic tape

Answer: (A) Card punch


Q6. A acronym for the organization that publishes programming language standard is

(A) BCD
(B) ANSI
(C) EBCDIC
(D) None of the above

Answer: (B) ANSI


Q7. The word ‘Computer’ usually refers to the Central Processor Unit plus

(A) External memory
(B) Internal memory
(C) Input devices
(D) Output devices

Answer: (B) Internal memory


Q8. In synchronous transmission data from various users

(A) Require header
(B) Do not require header
(C) Sometimes require header
(D) None of the above

Answer: (B) Do not require header


Q9. A computer with CPU speed around 100 million instructions per second & with the word length of around 64 bits is known as

(A) Super computer
(B) Mini computer
(C) Micro computer
(D) None of the above

Answer: (A) Super computer


Q10. A register in which of the following that holds the current instruction while it is being executed is called instruction register.

(A) ALU
(B) CPU
(C) Memory
(D) Address

Answer: (B) CPU


Q11. Software that’s loaded into a computer primary storage area is known as

(A) Memory-resident package
(B) File management system
(C) Electronic spread sheet program
(D) Utilities

Answer: (A) Memory-resident package


Q12. Diskettes and hard disks are

(A) Direct access devices
(B) Sequential access devices
(C) Slower than magnetic tape
(D) Used only in mainframe computers

Answer: (A) Direct access devices


Q13. A magnetic tape volume that is used on a data processing operation without any change to its contents is

(A) Magnetic disk
(B) Punched paper tape
(C) Master tape
(D) Card reader

Answer: (C) Master tape


Q14. An identifying label on the first record of magnetic tape is

(A) Punched paper tape
(B) Optical mark reader
(C) Tape label
(D) Joystick

Answer:(C) Tape label


Q15. Super computers are primarily useful for

(A) Input-output intensive processing
(B) Data-retrieval operations
(C) Mathematical-intensive scientific applications
(D) All of the above

Answer:(C) Mathematical-intensive scientific applications


Computer Fundamentals MCQ – All Set

Computer Fundamentals Basic Questions and Answers – Set 01
Computer Fundamentals Questions Answers pdf – Set 02
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions and Answers – Set 04
Computer Fundamentals Questions and Answers Doc – Set 05
Computer Fundamentals Questions and Answers for Interview – Set 06
Computer Fundamentals Questions and Answers for Bank Exams – Set 07
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 08
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 09
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple Choice doc – Set 10
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers pdf Download – Set 11
Digital Computer Fundamentals Objective Questions and Answers – Set 12
Computer Fundamentals Questions and Answers pdf in English – Set 13
Computer Hardware Fundamentals Questions and Answers – Set 14
Computer Fundamentals Questions and Answers MCQ – Set 15
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple – Set 16
Computer Fundamentals One Word Questions and Answers – Set 17
Computer Fundamentals MCQ Questions Answers pdf – Set 18
Computer Science Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 19
Computer Fundamentals Quiz Questions Answers – Set 20
Computer Fundamentals Short Questions and Answers – Set 21
Computer Fundamentals Short Questions and Answers pdf – Set 22
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 23
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 24
Top Asked Computer Fundamentals Questions and Answers – Set 25
Computer Fundamentals Objective Type Questions and Answers pdf – Set 26
Computer Fundamentals Viva Questions and Answers – Set 27
Computer Fundamentals Questions with Answers pdf – Set 28
Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers – Set 29
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions with Answers – Set 30
Objective Questions of Computer Fundamentals with Answers pdf – Set 31
Computer Fundamentals Questions pdf – Set 32
Computer Fundamentals MCQ Questions and Answers pdf Download – Set 33
Computer Fundamentals mcq Online Test – Set 34
computer fundamentals mcq online test set 34 pdf
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers – Set 36
Computer Fundamentals mcq with Answers – Set 37
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers doc – Set 38
Computer Fundamentals mcq Questions with Answers – Set 39
Digital Computer Fundamentals mcq – Set 40
Computer Fundamentals mcq for Placement – Set 41
Computer Fundamentals mcq pdf Free Download – Set 42
MCQ Fundamentals of Computer Science – Set 43
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions – Set 44
MCQ Fundamentals of Computer and Information Technology – Set 45
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions pdf – Set 46
MCQ on Computer Fundamentals with Answers – Set 47
MCQ on Computer Fundamentals pdf – Set 48
Computer Fundamentals Practice mcq Question and Answer – Set 49
Computer Fundamentals mcq Question Paper – Set 50
Computer Fundamentals Solved mcqs pdf – Set 51
Computer Fundamentals mcq Questions Answers pdf – Set 52
Computer Fundamentals mcqs with Answers pdf – Set 53
Computer Fundamentals mcq Questions pdf – Set 54
Computer Fundamentals mcqs pdf – Set 55
Computer Fundamentals mcq Online – Set 56
Computer Fundamentals mcq Test – Set 57
Computer Fundamentals mcq with Answers pdf – Set 58
Windows and Computer Fundamentals mcq – Set 59
Computer Fundamentals Objective Questions and Answers Set – 60

We hope the given computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Fundamentals. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment