Computer Fundamentals One Word Questions and Answers – Set 17

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Which of the following translate back from machine code something resembling the source language?

(A) Interpreter
(B) Compiler
(C) Assembler
(D) Decompiler

Answer: (D) Decompiler


Q2. A type of instruction that can produce several lines of machine language code is a

(A) Mnemonic
(B) Address
(C) Macro
(D) Assemble

Answer: (C) Macro


Q3. RAM is also known as

(A) Read-only memory
(B) Programmable read-only memory
(C) Read/Write memory
(D) Erasable programmable read-only memory

Answer: (C) Read/Write memory


Q4. What is the name of the reading device which made use of photo sensors and laser technologies to interpret printed, typed or even hand-written data directly from the source documents?

(A) MICR
(B) OCR
(C) Mark-sensing device
(D) ATM

Answer: (B) OCR


Q5. A medium for transferring data between two locations is called

(A) Network
(B) Communication channel
(C) Modem
(D) Bus

Answer: (B) Communication channel


Q6. A section of code that may only be executed by one process at any one time is

(A) CPM
(B) Critical resource
(C) Critical region
(D) Gray code

Answer: (C) Critical region


Q7. The most common input device used today is

(A) Motherboard
(B) Track ball
(C) Scanner
(D) Keyboard

Answer: (D) Keyboard


Q8. Super-computers

(A) Are found at thousands of sites around the world
(B) Can now fit on a single silicon chip
(C) Are usually designed to process accounting applications
(D) Are not fast enough for some applications

Answer:(D) Are not fast enough for some applications


Q9. The main purpose of the off line device is

(A) To reduce the no. of operator errors in recording data
(B) To save computer time
(C) To save floor space in the computer centre
(D) All of the above

Answer: (B) To save computer time


Q10. Which kind of storage device can be carried around?

(A) Floppy disk
(B) Hard disk
(C) System cabinet
(D) Hard disk drive

Answer: (A) Floppy disk


Q11. Conversion of an octal number 208 to its binary number is

(A) 100002
(B) 101112
(C) 101102
(D) 111102

Answer: (A) 100002


Q12. A common example of a data storage medium is

(A) Cartridge
(B) Floppies
(C) Disk
(D) None of the above

Answer: (C) Disk


Q13. Which of the following is not a factor affecting the processing capability or performance of a PC system?

(A) The clock speed of the microprocessor
(B) The revolutions per minute of the printer disk
(C) The primary storage capacity of the processor
(D) The built-in instruction set available to the microprocessor

Answer: (B) The revolutions per minute of the printer disk


Q14. A card on the top of pack of cards containing information about the cards in the pack is

(A) Punched card
(B) Card punch
(C) Reader card
(D) Punched paper tape

Answer: (C) Reader card


Q15. Which method is of reading the characters & providing input to a computer?

(A) Optical character reader
(B) Punched paper tape
(C) Card punch
(D) Magnetic ink character

Answer: (A) Optical character reader


Computer Fundamentals MCQ – All Set

Computer Fundamentals Basic Questions and Answers – Set 01
Computer Fundamentals Questions Answers pdf – Set 02
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions and Answers – Set 04
Computer Fundamentals Questions and Answers Doc – Set 05
Computer Fundamentals Questions and Answers for Interview – Set 06
Computer Fundamentals Questions and Answers for Bank Exams – Set 07
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 08
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 09
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple Choice doc – Set 10
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers pdf Download – Set 11
Digital Computer Fundamentals Objective Questions and Answers – Set 12
Computer Fundamentals Questions and Answers pdf in English – Set 13
Computer Hardware Fundamentals Questions and Answers – Set 14
Computer Fundamentals Questions and Answers MCQ – Set 15
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple – Set 16
Computer Fundamentals One Word Questions and Answers – Set 17
Computer Fundamentals MCQ Questions Answers pdf – Set 18
Computer Science Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 19
Computer Fundamentals Quiz Questions Answers – Set 20
Computer Fundamentals Short Questions and Answers – Set 21
Computer Fundamentals Short Questions and Answers pdf – Set 22
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 23
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 24
Top Asked Computer Fundamentals Questions and Answers – Set 25
Computer Fundamentals Objective Type Questions and Answers pdf – Set 26
Computer Fundamentals Viva Questions and Answers – Set 27
Computer Fundamentals Questions with Answers pdf – Set 28
Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers – Set 29
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions with Answers – Set 30
Objective Questions of Computer Fundamentals with Answers pdf – Set 31
Computer Fundamentals Questions pdf – Set 32
Computer Fundamentals MCQ Questions and Answers pdf Download – Set 33
Computer Fundamentals mcq Online Test – Set 34
computer fundamentals mcq online test set 34 pdf
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers – Set 36
Computer Fundamentals mcq with Answers – Set 37
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers doc – Set 38
Computer Fundamentals mcq Questions with Answers – Set 39
Digital Computer Fundamentals mcq – Set 40
Computer Fundamentals mcq for Placement – Set 41
Computer Fundamentals mcq pdf Free Download – Set 42
MCQ Fundamentals of Computer Science – Set 43
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions – Set 44
MCQ Fundamentals of Computer and Information Technology – Set 45
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions pdf – Set 46
MCQ on Computer Fundamentals with Answers – Set 47
MCQ on Computer Fundamentals pdf – Set 48
Computer Fundamentals Practice mcq Question and Answer – Set 49
Computer Fundamentals mcq Question Paper – Set 50
Computer Fundamentals Solved mcqs pdf – Set 51
Computer Fundamentals mcq Questions Answers pdf – Set 52
Computer Fundamentals mcqs with Answers pdf – Set 53
Computer Fundamentals mcq Questions pdf – Set 54
Computer Fundamentals mcqs pdf – Set 55
Computer Fundamentals mcq Online – Set 56
Computer Fundamentals mcq Test – Set 57
Computer Fundamentals mcq with Answers pdf – Set 58
Windows and Computer Fundamentals mcq – Set 59
Computer Fundamentals Objective Questions and Answers Set – 60

We hope the given computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Fundamentals. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment