computer fundamentals mcq online test set 34 pdf

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. CD-ROM is a

(A) Semiconductor memory
(B) Memory register
(C) Magnetic memory
(D) None of the above

Answer:(D) None of the above


Q2. Which of the following is still useful for adding numbers?

(A) EDSAC
(B) ENIAC
(C) Abacus
(D) UNIVAC

Answer: (C) Abacus


Q3. A software package to implement a data base is

(A) System analysis
(B) DBMS
(C) Database
(D) DASD

Answer: (B) DBMS


Q4. What is meant by the term RAM?

(A) Memory which can only be read
(B) Memory which can be both read and written to
(C) Memory which is used for permanent storage
(D) Memory which can only be written to

Answer: (B) Memory which can be both read and written to


Q5. One of a class of storage devices that can access storage locations in any order is

(A) DTE
(B) DASD
(C) DDE
(D) DDC

Answer: (B) DASD


Q6. The working principles of today’s computers were provided by an English mathematician

(A) Charles Babbage
(B) Dr. Hollerith
(C) Donald Reach
(D) None of the above

Answer: (A) Charles Babbage


Q7. In which year was the PC voted ‘The Machine of the Year’s by the American Time magazine?

(A) 1970
(B) 1975
(C) 1983
(D) 1987

Answer: (C) 1983


Q8. A program that converts computer data into some code system other than the normal one is known as

(A) Encoder
(B) Simulation
(C) Emulator
(D) Coding

Answer: (A) Encoder


Q9. A path by which communication is achieved between a central processor and other devices is called

(A) Audit trail
(B) Network
(C) Bus
(D) Channel

Answer: (C) Bus


Q10. A printed document reader which scans the characters and then encodes them in a computer-compatible code for direct transmission to the computer is called

(A) Optical character reader
(B) Kurzweil Data Entry Machine (KDEM)
(C) MICR
(D) Laser scanner

Answer: (B) Kurzweil Data Entry Machine (KDEM)


Q11. Which of the following can store information in the form of microscopic pits on metal disks?

(A) Laser disks
(B) Tape cassettes
(C) RAM cartridge
(D) Punched cards

Answer: (A) Laser disks


Q12. A device that stores one item of information is

(A) Memory element
(B) Block Compaction
(C) MDR
(D) Memory guard

Answer: (A) Memory element


Q13. Which of the following is not used for storage purposes with main frame computers?

(A) Removable disks
(B) Fixed disks
(C) Mass storage systems
(D) Diskettes

Answer: (D) Diskettes


Q14. The control of the jobs running within a system is

(A) Job monitoring
(B) Job stream
(C) Job min
(D) Job step

Answer:(A) Job monitoring


Q15. What is the name of the printer which prints all the A’s in a line before all the B’s?

(A) Thermal printer
(B) Electrostatic printer
(C) Line printer
(D) Ink-jet printer

Answer: (C) Line printer


Computer Fundamentals MCQ – All Set

Computer Fundamentals Basic Questions and Answers – Set 01
Computer Fundamentals Questions Answers pdf – Set 02
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions and Answers – Set 04
Computer Fundamentals Questions and Answers Doc – Set 05
Computer Fundamentals Questions and Answers for Interview – Set 06
Computer Fundamentals Questions and Answers for Bank Exams – Set 07
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 08
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 09
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple Choice doc – Set 10
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers pdf Download – Set 11
Digital Computer Fundamentals Objective Questions and Answers – Set 12
Computer Fundamentals Questions and Answers pdf in English – Set 13
Computer Hardware Fundamentals Questions and Answers – Set 14
Computer Fundamentals Questions and Answers MCQ – Set 15
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple – Set 16
Computer Fundamentals One Word Questions and Answers – Set 17
Computer Fundamentals MCQ Questions Answers pdf – Set 18
Computer Science Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 19
Computer Fundamentals Quiz Questions Answers – Set 20
Computer Fundamentals Short Questions and Answers – Set 21
Computer Fundamentals Short Questions and Answers pdf – Set 22
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 23
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 24
Top Asked Computer Fundamentals Questions and Answers – Set 25
Computer Fundamentals Objective Type Questions and Answers pdf – Set 26
Computer Fundamentals Viva Questions and Answers – Set 27
Computer Fundamentals Questions with Answers pdf – Set 28
Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers – Set 29
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions with Answers – Set 30
Objective Questions of Computer Fundamentals with Answers pdf – Set 31
Computer Fundamentals Questions pdf – Set 32
Computer Fundamentals MCQ Questions and Answers pdf Download – Set 33
Computer Fundamentals mcq Online Test – Set 34
computer fundamentals mcq online test set 34 pdf
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers – Set 36
Computer Fundamentals mcq with Answers – Set 37
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers doc – Set 38
Computer Fundamentals mcq Questions with Answers – Set 39
Digital Computer Fundamentals mcq – Set 40
Computer Fundamentals mcq for Placement – Set 41
Computer Fundamentals mcq pdf Free Download – Set 42
MCQ Fundamentals of Computer Science – Set 43
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions – Set 44
MCQ Fundamentals of Computer and Information Technology – Set 45
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions pdf – Set 46
MCQ on Computer Fundamentals with Answers – Set 47
MCQ on Computer Fundamentals pdf – Set 48
Computer Fundamentals Practice mcq Question and Answer – Set 49
Computer Fundamentals mcq Question Paper – Set 50
Computer Fundamentals Solved mcqs pdf – Set 51
Computer Fundamentals mcq Questions Answers pdf – Set 52
Computer Fundamentals mcqs with Answers pdf – Set 53
Computer Fundamentals mcq Questions pdf – Set 54
Computer Fundamentals mcqs pdf – Set 55
Computer Fundamentals mcq Online – Set 56
Computer Fundamentals mcq Test – Set 57
Computer Fundamentals mcq with Answers pdf – Set 58
Windows and Computer Fundamentals mcq – Set 59
Computer Fundamentals Objective Questions and Answers Set – 60

We hope the given computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Fundamentals. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top