Competitive Exam Questions Microsoft Access – Set 22

Are you guys looking for Computer science Engineering MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per Computer science Engineering new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Computer science Engineering. Each question has four options followed by the right answer. These Computer science Engineering MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Which of the following statement is true?

(A) Foreign key fields don\’t allow duplicate values
(B) In primary key field you can enter duplicate value
(C) In an indexed field you may or may not enter duplicate value depending upon setting
(D) All statements are true

Answer: (C) In an indexed field you may or may not enter duplicate value depending upon setting


Q2. Which of the following is not a database object?

(A) Tables
(B) Queries
(C) Relationships
(D) Reports

Answer: (C) Relationships


Q3. How can a user open the Expression Builder dialog box?

(A) By clicking the drop-down arrow on the Control Source property
(B) By clicking the drop-down arrow of the Input Mask property in the Data tab
(C) By clicking the Build button of the Input Mask in the Data tab
(D) By clicking the Build button of the Control Source property in the Data tab

Answer: (D) By clicking the Build button of the Control Source property in the Data tab


Q4. How do you filter by selection?

(A) Right click the field value and select filter by selection from the shortcut menu
(B) Find and double click the value on which you want to base the filter
(C) Find and select the value on which you want to base the filter and select tools>filter by selection from the menu
(D) None

Answer: (A) Right click the field value and select filter by selection from the shortcut menu


Q5. A(n) _ is an Extensible Scheme Standard file that is an approved W3C standard design as a basic infrastructure.

(A) HTML
(B) XML
(C) XSD
(D) XSL

Answer: (C) XSD


Q6. Which of the following store command to retrieve data from database?

(A) Forms
(B) Reports
(C) Queries
(D) Tables

Answer: (C) Queries


Q7. This key uniquely identifies each record

(A) Primary key
(B) Key record
(C) Unique key
(D) Field name

Answer: (A) Primary key


Q8. A global join will be created automatically when using tables in a(n) __.

(A) Form
(B) Report
(C) Query
(D) Field

Answer: (B) Report


Q9. Which action will optimize your database performance?

(A) Set the record set type to snapshot
(B) Use the compact and repair database tool
(C) Create a replica of the database
(D) All of the above

Answer: (B) Use the compact and repair database tool


Q10. The __ Smart Tag launches Microsoft Outlook to schedule an appointment or display a calendar.

(A) Date
(B) Time
(C) Calendar
(D) Appointment

Answer: (A) Date


Q11. While creating relationship, when you drag a field of a field to drop into another table the mouse pointer changes into

(A) A doctor’s sign
(B) Thin + sign
(C) Outline rectangle
(D) None of above

Answer: (C) Outline rectangle


Q12. After entering all fields required for a table, if you realize that the third field is not needed, how will you remove?

(A) You need to delete the whole tab. There is no method to remove a particular field only
(B) Delete all the fields from third downwards and re-enter the required fields again
(C) Select the third column in datasheet view then Delete
(D) Select the third row in table design view then Delete

Answer: (D) Select the third row in table design view then Delete


Q13. Which of the following statements about the Label Wizard is NOT true?

(A) Adding groups can help organize the labels
(B) It helps users to create package labels
(C) It allows users to select a label type and size
(D) It allows users to sort the labels

Answer: (A) Adding groups can help organize the labels


Q14. What happens when you add the asterisk (*) from any field list of a query?

(A) The table will not include any fields from the table
(B) The query sorts the table’s record in the order you specify
(C) The query will include every field from the table
(D) The query uses the records from the table without displaying them

Answer: (C) The query will include every field from the table


Q15. Which of the following dialog boxes enables users to enforce referential integrity in a One-To-Many relationship?

(A) Edit Relationships
(B) Indexes
(C) Option
(D) Show Table

Answer: (A) Edit Relationships


Microsoft Access MCQ – All Set

Microsoft Access MCQ – Set 01
Microsoft access MCQ with Answers – Set 02
Microsoft Access MCQ Questions and Answers – Set 03
MS Access MCQ Questions and Answers – Set 04
MS-Access MCQ – Set 05
Microsoft Access Questions and Answers pdf – Set 06
Microsoft Access Multiple Choice Questions and Answers pdf – Set 07
Questions and Answers on Microsoft Access – Set 08
MS Access Questions and Answers pdf – Set 09
Microsoft Access Quiz Questions and Answers – Set 10
MS Access Quiz Questions and Answers – Set 11
Microsoft Access Quiz Questions and Answers pdf – Set 12
Microsoft Access Objective Quiz Questions & Answers – Set 13
Microsoft Access Practical Questions – Set 14
Microsoft Access Viva Questions – Set 15
Microsoft Access Interview Questions – Set 16
Microsoft Access MCQ Exam Questions – Set 17
Microsoft Access Computer Based Test Questions – Set 18
Computer Science MCQ on Microsoft Access – Set 19
MS Access Computer Science Questions – Set 20
Theory Exam Test Microsoft Access – Set 21
Competitive Exam Questions Microsoft Access – Set 22
Govt. Exam Questions Microsoft Access – Set 23
Microsoft Access Short Questions – Set 24
Microsoft Access 1 Mark Questions & Answers – Set 25
Microsoft Access Computer Science Questions & Answers – Set 26
MS Access – Computer Science Questions & Answers – Set 27
Top MCQ Questions & Answers MS Access – Set 28
Frequently Asked MS Access Questions with Answers – Set 29
MS Access Interview Questions for Fresher – Set 30

We hope the given computer science Engineering on Microsoft Access MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Microsoft Access. If you have any queries related to computer science Engineering on Microsoft Access MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as possible.

Leave a Comment