Common Error Detection Set – 18 Multiple Choice Questions

Question 1.

Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
I have had to work / at the fountain for almost / ten hours before it could / start functioning well.

A. I have had to work
B. at the fountain for almost
C. ten hours before it could
D. start functioning well
E. No error

Ans: A. I have had to work


Question 2.

Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The Trust has succeeded / admirably in raising / money for / its future programmes.

A. The Trust has succeeded
B. admirably in raising
C. money for
D. its future programmes
E. No error

Ans: E. No error


Question 3.

Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The apparently obvious solutions / to most of his problems / were overlook by / many of his friends.

A. The apparently obvious solutions
B. to most of his problems
C. were overlook by
D. many of his friends
E. No error

Ans: C. were overlook by


Question 4.

Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
As it was Ramesh’s / first interview he dressed him / in his most / formal suit.

A. As it was Ramesh’s
B. first interview he dressed him
C. in his most
D. formal suit
E. No error

Ans: B. first interview he dressed him


Question 5.

Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
While Mahendra was away / on a long official tour / his office receive an important letter / which was marked ‘Urgent’.

A. While Mahendra was away
B. on a long official tour
C. his office receive an important letter
D. which was marked ‘Urgent’
E. No error

Ans: C. his office receive an important letter


Question 6.

Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
We have keep / our promise and / you can expect / a lot from us in future.

A. We have keep
B. our promise and
C. you can expect
D. a lot from us in future
E. No error

Ans: A. We have keep


Question 7.

Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
I believe that / next time when you / will be coming to Mumbai / you will bring my book

A. I believe that
B. next time when you
C. will be coming to Mumbai
D. you will bring my book
E. No error

Ans: C. will be coming to Mumbai


Question 8.

Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Somewhere along the / line I lost / track of what Ashish / says about heart ailments

A. Somewhere along the
B. line I lost
C. track of what Ashish
D. says about heart ailments
E. No error

Ans: D. says about heart ailments


Question 9.

Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
We admired the way / he had completed all his work / and appreciating the method / adopted by him.

A. We admired the way
B. he had completed all his work
C. and appreciating the method
D. adopted by him
E. No error

Ans: C. and appreciating the method


Question 10.

Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The committee is thankful to Shri Desai / for preparing not only the main report / but also for preparing / the agenda notes and minutes.

A. The committee is thankful to Shri Desai
B. for preparing not only the main report
C. but also for preparing
D. the agenda notes and minutes
E. No error

Ans: C. but also for preparing


Question 11.

Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Such / rules do not / apply to / you and I

A. Such
B. rules do not
C. apply to
D. you and I
E. No error

Ans: D. you and I


Question 12.

Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Developmental activities of / the government come / to a standstill due / to paucity of funds.

A. Developmental activities of
B. the government come
C. to a standstill due
D. to paucity of funds
E. No error

Ans: B. the government come


Question 13.

Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
No country can long endure / if its foundations / were not laid deep / in the material prosperity.

A. No country can long endure
B. if its foundations
C. were not laid deep
D. in the material prosperity
E. No error

Ans: C. were not laid deep


Question 14.

Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
I would have lost / my luggage and other belongings / if I would have left the compartment / and gone out to fetch drinking water

A. I would have lost
B. my luggage and other belongings
C. if I would have left the compartment
D. and gone out to fetch drinking water
E. No error

Ans: C. if I would have left the compartment


Question 15.

Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
We have to take / him to the hospital yesterday / because he was / suffering from fever.

A. We have to take
B. him to the hospital yesterday
C. because he was
D. suffering from fever
E. No error

Ans: A. We have to take


Question 16.

Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
An anti-extortion cell is opened / by the district police headquarter / six months ago / as a precautionary measure.

A. An anti-extortion cell is opened
B. by the district police headquarter
C. six months ago
D. as a precautionary measure
E. No error

Ans: A. An anti-extortion cell is opened


Question 17.

Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Had I come / to know about / his difficulties / would have certainly helped.

A. Had I come
B. to know about
C. his difficulties
D. would have certainly helped
E. No error

Ans: D. would have certainly helped


Question 18.

Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Motivating employees with / traditional authority and financial / incentives have become / increasingly difficult.

A. Motivating employees with
B. traditional authority and financial
C. incentives have become
D. increasingly difficult
E. No error

Ans: C. incentives have become


Question 19.

Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Do not trouble / yourself about writing to me / unless you are quite / in the humour for it.

A. Do not trouble
B. yourself about writing to me
C. unless you are quite
D. in the humour for it
E. No error

Ans: D. in the humour for it


Question 20.

Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Of the two / sisters / Meena is / the elder.

A. Of the two
B. sisters
C. Meena is
D. the elder
E. No error

Ans: D. the elder


Common Error Detection MCQs all set

We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Common Error Detection PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Common Error Detection Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top