Common Error Detection Set – 16 Multiple Choice Questions

Question 1.

Find out whether there is any grammatical error in below sentence.

The institute / imparts training / in / the French.

A. The institute
B. imparts training
C. in
D. the French
E. No error

Ans: D. the French


Question 2.

Find out whether there is any grammatical error in below sentence.

Our neighbours had repeated / the same illogical sequence of activities / if we had not brought the / facts to their notice.

A. Our neighbours had repeated
B. the same illogical sequence of activities
C. if we had not brought the
D. facts to their notice
E. No error

Ans: A. Our neighbours had repeated


Question 3.

Find out whether there is any grammatical error in below sentence.

A lot of money / is wasted in / the duplication of work / in any organisation.

A. A lot of money
B. is wasted in
C. the duplication of work
D. in any organisation
E. No error

Ans: B. is wasted in


Question 4.

Find out whether there is any grammatical error in below sentence.

He has a scheme / of his own which he thinks / more preferable to / that of any other person.

A. He has a scheme
B. of his own which he thinks
C. more preferable to
D. that of any other person
E. No error

Ans: C. more preferable to


Question 5.

Find out whether there is any grammatical error in below sentence.

No sooner the / clock strike six than / all the employees / rushed out of office.

A. No sooner the
B. clock strike six than
C. all the employees
D. rushed out of office
E. No error

Ans: A. No sooner the


Question 6.

Find out whether there is any grammatical error in below sentence.

In my opinion / the balance sheet exhibits / a true and fair / view of the state of affairs of the bank.

A. In my opinion
B. the balance sheet exhibits
C. a true and fair
D. view of the state of affairs of the bank
E. No error

Ans: E. No error


Question 7.

Find out whether there is any grammatical error in below sentence.

The Head of the Department along with his colleagues / are coming to attend / the conference which is / the conference which is

A. The Head of the Department along with his colleagues
B. are coming to attend
C. the conference which is
D. the conference which is
E. No error

Ans: B. are coming to attend


Question 8.

Find out whether there is any grammatical error in below sentence.

The mission provides / able service to all / the needy people in this area / during last few years.

A. The mission provides
B. able service to all
C. the needy people in this area
D. during last few years
E. No error

Ans: A. The mission provides


Question 9.

Find out whether there is any grammatical error in below sentence.

His father promised to / give him anything what he / wants if he / passes in the examination.

A. His father promised to
B. give him anything what he
C. wants if he
D. passes in the examination
E. No error

Ans: B. give him anything what he


Question 10.

Find out whether there is any grammatical error in below sentence.

We are happy / to know that / the project completed / strictly as per the schedule

A. We are happy
B. to know that
C. the project completed
D. strictly as per the schedule
E. No error

Ans: C. the project completed


Question 11.

Find out whether there is any grammatical error in below sentence.

We decided not tell to / the patient about / the disease he was / suffering from.

A. We decided not tell to
B. the patient about
C. the disease he was
D. suffering from
E. No error

Ans: A. We decided not tell to


Question 12.

Find out whether there is any grammatical error in below sentence.

Looking forward / to seeing / you / soon.

A. Looking forward
B. to seeing
C. you
D. soon
E. No error

Ans: B. to seeing


Question 13.

Find out whether there is any grammatical error in below sentence.

We play / tennis together / every morning / since last June.

A. We play
B. tennis together
C. every morning
D. since last June
E. No error

Ans: A. We play


Question 14.

Find out whether there is any grammatical error in below sentence.

At last the rain ceased / and the sky was / cleared by clouds / and lightning.

A. At last the rain ceased
B. and the sky was
C. cleared by clouds
D. and lightning
E. No error

Ans: C. cleared by clouds


Question 15.

Find out whether there is any grammatical error in below sentence.

From over last five years / I have been trying / my best to convince him / but without success.

A. From over last five years
B. I have been trying
C. my best to convince him
D. but without success
E. No error

Ans: A. From over last five years


Question 16.

Find out whether there is any grammatical error in below sentence.

The success of our efforts / depend upon the / number of people who / actually use the new methods.

A. The success of our efforts
B. depend upon the
C. number of people who
D. actually use the new methods
E. No error

Ans: B. depend upon the


Question 17.

Find out whether there is any grammatical error in below sentence.

Being a very fast worker, / he is always liking / by all his colleagues. / and superiors too.

A. Being a very fast worker
B. he is always liking
C. by all his colleagues
D. and superiors too
E. No error

Ans: B. he is always liking


Question 18.

Find out whether there is any grammatical error in below sentence.

He was too / irritated to / concentrate on his work / for a long time.

A. He was too
B. irritated to
C. concentrate on his work
D. for a long time
E. No error

Ans: E. No error


Question 19.

Find out whether there is any grammatical error in below sentence.

When I / last see him / he was / in Calcutta.

A. When I
B. last see him
C. he was
D. in Calcutta
E. No error

Ans: B. last see him


Question 20.

Find out whether there is any grammatical error in below sentence.

The historian / has been working / on the project / from last 12 years.

A. The historian
B. has been working
C. on the project
D. from last 12 years
E. No error

Ans: D. from last 12 years


Common Error Detection MCQs all set

We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Common Error Detection PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Common Error Detection Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top