When I Set Out for Lyonnesse Class 8 MCQ Questions with Answers English Poem 7

Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Class 8 English. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. How far was Lyonnesse?

(a) A hundred miles away
(b) Two hundred miles away
(c) Four hundred miles away
(d) Very near

Answer: (a) A hundred miles away


Q2. The lines “When I returned from Lyonnesse With magic in my eyes” are repeated in which stanza?

(a) I
(b) II
(c) III
(d) None of the above

Answer:(c) III


Q3. What did he return with?

(a) Magic in his eyes
(b) Radiance
(c) Both a and b
(d) None of the above

Answer: (c) Both a and b


Q4. Who could have not guessed what happened in Lyonnesse?

(a) The poet
(b) Prophet
(c) Wisest wizard
(d) Both B. and C.

Answer:(d) Both B. and C.


Q5. The lines “When I returned from Lyonnesse With magic in my eyes” are repeated in which stanza?

(a) I
(b) II
(c) III
(d) None of the above

Answer: (c) III


Q6. What did he return with?

(a) Magic in his eyes
(b) Radiance
(c) Both A and B
(d) None of the above

Answer:(c) Both A and B


Q7. The lines “When I set out for Lyonnesse A hundred miles away” are repeated in which stanza?

(a) I
(b) II
(c) III
(d) None of the above

Answer: (a) I


Q8. What enlightened his loneliness?

(a) Starlight
(b) Magic in his eyes
(c) Radiance
(d) All of the Above

Answer:(a) Starlight


Q9. Why did he go to Lyonnesse?

(a) To supervise Church restoration
(b) To supervise hotel restoration
(c) To celebrate New Year
(d) On a vacation

Answer: (a) To supervise Church restoration


Q10. How far was Lyonnesse?

(a) A hundred miles away
(b) Two hundred miles away
(c) Four hundred miles away
(d) Very near

Answer:(a) A hundred miles away


Q11. Who is the poet of the poem “When I set out for Lyonnesse”?

(a) T.S. Eliot
(b) Thomas Hardy
(c) Rabindranath Tagore
(d) Firdaus Kanga

Answer: (b) Thomas Hardy


Q12. Who is the poet of the poem “When I set out for Lyonnesse”?

(a) T.S. Eliot
(b) Thomas Hardy
(c) Rabindranath Tagore
(d) Firdaus Kanga

Answer:(b) Thomas Hardy


Q13. “The rime was on the spray” What do you mean by the word “rime”?

(a) Rhyme
(b) Frost
(c) Leaves
(d) Trees

Answer: (b) Frost


Q14. Why did he go to Lyonnesse?

(a) To supervise Church restoration
(b)To supervise hotel restoration
(c) To celebrate New Year
(d) On a vacation

Answer:(a) To supervise Church restoration


Q15. The lines “What would bechance at Lyonnesse While I should sojourn there” are being repeated in which stanza?

(a) I
(b) II
(c) III
(d) None of the above

Answer: (b) II


Q16. “The rime was on the spray” What do you mean by the word “rime”?

(a) Rhyme
(b) Frost
(c) Leaves
(d) Trees

Answer:(b) Frost


Q17. Who could have not guessed what happened in Lyonnesse?

(a) The poet
(b) Prophet
(c) Wisest wizard
(d) Both (b) and (c)

Answer: (d) Both (b) and (c)


Q18. The lines “When I set out for Lyonnesse A hundred miles away” are repeated in which stanza?

(a) I
(b) II
(c) III
(d) None of the above

Answer:(a) I


Q19. What enlightened his loneliness?

(a) Starlight
(b) Magic in his eyes
(c) Radiance
(d) All of the Above

Answer: (a) Starlight


Q20. The lines “What would bechance at Lyonnesse While I should sojourn there” are being repeated in which stanza?

(a) I
(b) II
(c) III
(d) None of the above

Answer:(b) II


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Prose


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Poems


MCQ Questions for Class 8 English with Answers It So Happened

Chapter 1: How the Camel Got His Hump
Chapter 2: Children at Work
Chapter 3: The Selfish Giant
Chapter 4: The Treasure Within
Chapter 5: Princess September
Chapter 6: The Fight
Chapter 7: The Open Window
Chapter 8: Jalebis
Chapter 9: The Comet 1
Chapter 10: The Comet 2


Use the above-provided Chapter Wise NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers Pdf free download. We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 8 English PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding The Solid State CBSE Class 8 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.

Leave a Comment