The Last Bargain Class 8 MCQ Questions with Answers English Poem 4

Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Class 8 English. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. What was the child doing?

(a) Playing with flowers
(b) Playing with sand
(c) Playing with sea
(d) Playing with sea shells

Answer: (d) Playing with sea shells


Q2. What did the old man offer the speaker?

(a) Power
(b) A bag of gold
(c) Flowers
(d) Money

Answer:(b) A bag of gold.


Q3. Why does the man accept the child’s offer?

(a) It made him a free man
(b) It made him a noble man
(c) It made him selfless
(d) All of the Above

Answer: (a) It made him a free man


Q4. Who said “ I will hire you with my money,”?

(a) Old man
(b) The speaker
(c) Child
(d) King

Answer:(a) Old man.


Q5. What did the young maiden offer to hire him with?

(a) power
(b) money
(c) smile
(d) None of the above

Answer: (c) smile


Q6. ‘He—- his coins one by one, but I turned away,’

(a) Counted
(b) Gave
(c) Weighed
(d) All of these

Answer:(c) Weighed.


Q7. “An old man came out with his bag of _

(a) Sword
(b) Gold
(c) Notes
(d) None of the above

Answer: (b) Gold


Q8. Who offered a flower?

(a) King
(b) Child
(c) Old man
(d) Fair maid

Answer:(d) Fair maid.


Q9. “_ in hand the King came in his chariot”

(a) Power
(b) Sword
(c) Gold
(d) Wealth

Answer: (b) Sword


Q10. ‘Her smile—-and melted into tears, and she went back alone into the dark.’

(a) Glowed
(b) Paled
(c) Rosed
(d) None of these

Answer:(b) Paled.


Q11. With what emotion did he accept the child’s offer?

(a) Happiness
(b) Sacrifice
(c) Sadness
(d) Boredom

Answer: (a) Happiness


Q12. A——is a agreement in which both parties promise to do something for each other.

(a) Arguing
(b) Conversation
(c) Bargain
(d) None of these

Answer:(c) Bargain.


Q13. What did the child offer to hire him with

(a) Power
(b) smile
(c) Money
(d) Nothing

Answer: (d) Nothing


Q14. Where was the speaker walking?

(a) On the streets
(b) On the stone paved road
(c) On the highways
(d) All of these

Answer:(b) On the stone paved road.


Q15. Whose offer did he accept?

(a) King
(b) Old man
(c) Young maiden
(d) None of the Above

Answer: (d) None of the Above


Q16. What is in the kings hand?

(a) A bag of gold
(b) Money
(c) Sword
(d) Nothing

Answer:(c) Sword.


Q17. What do you mean by the word “naught”?

(a) Nothing
(b) Knot
(c) Naughty
(d) None of the above

Answer: (a) Nothing


Q18. Who said “I will hire you with my power,”?

(a) King
(b) An old man
(c) Fair maid
(d) A child

Answer:(a) King.


Q19. Who is the poet of the poem, “The Last Bargain”?

(a) Rabindranath Tagore
(b) T.S. Eliot
(c) S.D. Sawant
(d) None of the Above

Answer: (a) Rabindranath Tagore


Q20. ‘In the heat of the mid-day the houses stood with—–‘

(a) Open doors
(b) Shut windows
(c) Open windows
(d) Shut doors

Answer:(d) Shut doors.


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Prose


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Poems


MCQ Questions for Class 8 English with Answers It So Happened

Chapter 1: How the Camel Got His Hump
Chapter 2: Children at Work
Chapter 3: The Selfish Giant
Chapter 4: The Treasure Within
Chapter 5: Princess September
Chapter 6: The Fight
Chapter 7: The Open Window
Chapter 8: Jalebis
Chapter 9: The Comet 1
Chapter 10: The Comet 2


Use the above-provided Chapter Wise NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers Pdf free download. We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 8 English PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding The Solid State CBSE Class 8 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.

Leave a Comment