Macavity: The Mystery Cat Class 8 MCQ Questions with Answers English Poem 3

Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Class 8 English. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. ‘He broken every ——,’

(a) Glasses
(b) Heart
(c) Legs
(d) Human law

Answer:(d) Human law.


Q2. How does the poet describe him?

(a) Hidden paw
(b) Master criminal
(c) Monster of depravity
(d) All of the Above

Answer: (d) All of the Above


Q3. Whom did his power of levitation make a stare?

(a) Fakir
(b) Priest
(c) Brahmin
(d) None of these

Answer:(a) Fakir.


Q4. “He’s a _ in feline shape”

(a) Monster
(b) Hidden paw
(c) Fiend
(d) Cat

Answer: (c) Fiend


Q5. ‘You may seek him in the —–.’

(a) Air
(b) Basement
(c) Middle
(d) None of these

Answer:(b) Basement.


Q6. He sways his head from side to side like a __.

(a) Swing
(b) Snake
(c) Duck
(d) Swan

Answer: (b) Snake


Q7. What was the poet telling again and again?

(a) Macavity surrenders his crime
(b) Macavity was present in the scene
(c) Macavity was not in the scene and disappears
(d) None of these

Answer:(c) Macavity was not in the scene and disappears.


Q8. Which of his powers would make a fakir stare?

(a) Levitation
(b) leeping
(c) Disappearing
(d) All of the Above

Answer: (a) Levitation


Q9. Why Macavity was a ginger cat?

(a) Because he is tall and thin
(b) Because he is short
(c) Because he is healthy and wealthy
(d) Because he is huge

Answer:(a) Because he is tall and thin.


Q10. “He’s the bafflement of __

(a) Flying Squad
(b) Scotland Yard
(c) Scotyard Squad
(d) Flying yard

Answer: (b) Scotland Yard


Q11. “His brow is deeply lined with _

(a) Sleep
(b) Caution
(c) Thought
(d) Suspicion

Answer: (c) Thought


Q12. Who was the master criminal?

(a) Dominating cat
(b) Mystery cat
(c) Pampering cat
(d) None of these

Answer:(b) Mystery cat.


Q13. What happens when you think he is half asleep?

(a) He if half asleep
(b) He is wide awake
(c) He is in deep sleep
(d) He is dreaming about another crime

Answer: (b) He is wide awake


Q14. ‘He’s the bafflement of — yard,’

(a) Ireland
(b) New Zealand
(c) Scotland
(d) All of these

Answer:(c) Scotland.


Q15. How would you identify Macavity when you see him?

(a) Ginger colour
(b) Tall height
(c) Thin looking
(d) Sunken eyes

Answer: (d) Sunken eyes


Q16. ‘For his the master criminal was can defy the —–‘

(a) Law
(b) Situation
(c) Problem
(d) Solution

Answers:(a) Law.


Q17. “For he’s the _ who can defy the Law”

(a) Macavity
(b) master criminal
(c) None of the above
(d) master

Answer: (c) None of the above


Q18. What was the mystery cat called?

(a) Hidden eyes
(b) Hidden paw
(c) Hidden ears
(d) None of them

Answer:(b) Hidden paw.


Q19. Who is the poet of the poem “Macavity: The Mystery Cat”?

(a) T.S. Eliot
(b) Macavity
(c) S. D Sawant
(d) Rabindranath Tagore

Answer: (a) T.S. Eliot


Q20. What happen when the police reach the scene of crime?

(a) Macavity admits his mistake
(b) Macavity disguises himself
(c) Macavity disappears from the scene
(d) None of these

Answer:(c) Macavity disappears from the scene.


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Prose


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Poems


MCQ Questions for Class 8 English with Answers It So Happened

Chapter 1: How the Camel Got His Hump
Chapter 2: Children at Work
Chapter 3: The Selfish Giant
Chapter 4: The Treasure Within
Chapter 5: Princess September
Chapter 6: The Fight
Chapter 7: The Open Window
Chapter 8: Jalebis
Chapter 9: The Comet 1
Chapter 10: The Comet 2


Use the above-provided Chapter Wise NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers Pdf free download. We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 8 English PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding The Solid State CBSE Class 8 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.

Leave a Comment