This is Jody’s Fawn Class 8 MCQ Questions with Answers English Chapter 6

Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Class 8 English. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. A male fawn is the one on whom

(a) there are spots everywhere
(b) there are no spots
(c) the spots are all in a line
(d) the spots are bigger compared to a doe

Answer: (c) the spots are all in a line


Q2. “ Pa, the —– may be out there get. If might be hungry and very scared”.

(i) Rattlesnake
(ii) Doe
(iii) Deer
(iv) Fawn

Answer:- (iv) Fawn.


Q3. Jody sent Mill-wheel back because

(a) he disliked Mill-wheel
(b) Mill-wheel was on the horse
(c) he feared that Mill-wheel would kill the fawn
(d) he wanted to be alone with the fawn

Answer: (d) he wanted to be alone with the fawn


Q4. The meaning of ‘acorns’ –

(i) Grass
(ii) Leaves
(iii) Small brown nuts
(iv) None

Answer:- (iii) Small brown nuts.


Q5. The buzzard is

(a) a big animal that hunts and kills
(b) a bird that flies high in the sky
(c) a bird which makes much noise
(d) a large bird like the vulture

Answer: (d) a large bird like the vulture


Q6. ‘Can I ride back with —— and see if I can find it?

(i) Mill-wheel
(ii) jack-wheel
(iii) Penny
(iv) None of them

Answer:- (i) Mill-wheel.


Q7. Who is the main speaker?

(a) The doe
(b) Ma Baxter
(c) Hawthorne
(d) Jody

Answer: (d) Jody


Q8. What was Jody’s mother doing?

(i) Watching TV
(ii) Pouring coffee
(iii) Cooking
(iv) Cleaning

Answer:- (ii) Pouring coffee.


Q9. While carrying the fawn back home, Jody was afraid because he thought ?

(a) The fawn may get out of control.
(b) The Mill-wheel might follow him
(c) He might not be able to carry the fawn
(d) He might lose direction

Answer: (a) The fawn may get out of control.


Q10.Who was bitten by a rattlesnake?

(i) Jody
(ii) Fawn
(iii) Mill-wheel
(iv) Penny

Answer:- (iv) Penny.


Q11. Jody was worried about

(a) his father
(b) his mother
(c) the doe
(d) the fawn

Answer: (d) the fawn


Q12. Whom did Jody allow his thoughts to drift back to?

(i) Himself
(ii) Fawn
(iii) Mill-wheel
(iv) His father

Answer:- (ii) Fawn.


Q13. Penny felt hemmed in

(a) when he killed the doe
(b) when Jody proposed to bring the fawn home
(c) when Jody asked him how he was feeling
(d) when the fawn was brought home

Answer: (b) when Jody proposed to bring the fawn home


Q14. What was the name of Jody’s father?

(i) Jony
(ii) Benny
(iii) Jenny
(iv) Penny

Answer:- (iv) Penny.


Q15. Jody feared that his parents might not allow him to bring the fawn home because

(a) they had a small house
(b) of the expenses to feed the animal
(c) the fawn was a dangerous animal
(d) it was illegal to keep it

Answer: (b) of the expenses to feed the animal


Q16. Who was penny proud of?

(i) Jody
(ii) Fawn
(iii) Mil wheel
(iv) Doe

Answer:- (i) Jody.


Q17. Jody’s mother held the coffee pot in mid-air. It shows that

(a) she was stunned at what Jody had said
(b) she had suddenly heard a sound
(c) she saw Dr. Wilson which upset her
(d) she did not want to give coffee to Mill-wheel.

Answer: (a) she was stunned at what Jody had said


Q18. Why was penny proud of Jody?

(i) Because he didn’t care of the fawn
(ii) Because he stayed calm in difficult situation and did what was needed
(iii) Both (i) & (ii)
(iv) None of these

Answer:- (ii) Because he stayed calm in difficult situation and did what was needed.


Q19. Dr. Wilson and Mill supported

(a) Penny
(b) Jody
(c) Ma Baxter
(d) the fawn

Answer: (b) Jody


Q20. “ I can never forget them. The poor —– saved me, that’s certain”

(i) Fawn
(ii) Jody
(iii) Doe
(iv) Rattlesnake

Answer:- (iii) Doe.


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Prose


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Poems


MCQ Questions for Class 8 English with Answers It So Happened

Chapter 1: How the Camel Got His Hump
Chapter 2: Children at Work
Chapter 3: The Selfish Giant
Chapter 4: The Treasure Within
Chapter 5: Princess September
Chapter 6: The Fight
Chapter 7: The Open Window
Chapter 8: Jalebis
Chapter 9: The Comet 1
Chapter 10: The Comet 2


Use the above-provided Chapter Wise NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers Pdf free download. We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 8 English PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding The Solid State CBSE Class 8 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.

Leave a Comment