Class 7 English MCQ Questions with Answers Poem 9 Garden Snake

Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 7 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Class 7 English. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. When the snake wiggles in the grass the speaker –

(a) Stand aside and watch him to pass
(b) Hide behind the tree
(c) Run away to his room

Answer: (a) Stand aside and watch him to pass.


Q2. Which snake is mother talking about?

(a) Garden snake
(b) Cobra
(c) Rattle snake
(d) Python

Answer: (a) Garden snake


Q3. The popular belief is that the:

(a) snake-bite kills a human being
(b) fangs of the snake are dangerous
(c) snakes guard wealth
(d) both (a) and (b)

Answer: (a) snake-bite kills a human being


Q4. While the speaker watch the snake pass through the grass, he tell himself –

(a) There’s no mistake, it is just a harmless garden snake
(b) Don’t fear it’s not harmful dear
(c) Do not go near to the snake, it can be very harmful

Answer: (a) There’s no mistake, it is just a harmless garden snake.


Q5. Give the meaning of ‘wiggles’.

(a) twists
(b) folds
(c) talks
(d) giggles

Answer: (a) twists


Q6. The term used for the movement of the snake is:

(a) wriggles
(b) crawls
(c) moves
(d) both (a) and (b)

Answer: (a) wriggles


Q7. A snake moves in a –

(a) Straight way
(b) Direct way
(c) Serpentine way

Answer: (c) Serpentine way.


Q8. Why are snakes dangerous, according to you?

(a) because they look very dangerous
(b) because their venom is poisonous
(c) because they make terrible sounds
(d) both ‘a’ and ‘b’

Answer: (d) both ‘a’ and ‘b’


Q9. To see the snake, the speaker is got –

(a) Anxious
(b) Furious
(c) Happy

Answer: (b) Furious.


Q10. Why does the snake kill insects?

(a) because he does not like them
(b) because he wants to rule the forest
(c) because he wants to eat them as a food
(d) because he wants to save human beings

Answer: (c) because he wants to eat them as a food


Q11. The poet ran away due to the presence of:

(a) a chameleon
(b) a monkey
(c) a snake
(d) the beehive

Answer: (c) a snake


Q12. The speaker ran away to saw the snake because –

(a) He did not like them
(b) He knows that snakes are very dangerous
(c) It looks very frightful

Answer: (b) He knows that snakes are very dangerous.


Q13. Name the poem.

(a) Garden Snake
(b) Trees
(c) The Shed
(d) The Squirrel

Answer: (a) Garden Snake


Q14. The snake rouses the sense of In the human beings:

(a) fear
(b) hatred
(c) love
(d) revenge

Answer: (a) fear


Q15. His mother says to him about the snake that –

(a) This kind of snake is good
(b) He should stay away from this kind of creature
(c) It is dangerous for us

Answer: (a) This kind of snake is good.


Q16. Name the poet of the poem.

(a) M.B. Armstrong
(b) Shirley Bauer
(c) D.J. Enright
(d) Muriel L. Sonne

Answer: (d) Muriel L. Sonne


Q17. The mother told that a garden snake was:

(a) dangerous
(b) poisonous
(c) harmless
(d) their guest

Answer: (c) harmless


Q18. His mother says these kind of good snakes eat –

(a) Grass
(b) Minor creatures
(c) Insects

Answer: (c) Insects.


Q19. Who are ‘they’ here?

(a) The people
(b) Poet and his mother
(c) Some snakes
(d) Some children

Answer: (a) The people


Q20. The poet learn a lesson to:

(a) hit the snake
(b) stand aside quietly
(c) run away
(d) wait for the guest

Answer: (b) stand aside quietly


MCQ Questions for Class 7 English with Answers Honeycomb Prose


MCQ Questions for Class 7 English with Answers Honeycomb Poems

MCQ Questions for Class 7 English with Answers An Alien Hand


Use the above-provided Chapter Wise NCERT MCQ Questions for Class 7 English with Answers Pdf free download. We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 7 English PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding The Solid State CBSE Class 7 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.

Leave a Comment