Class 7 MCQ with Answers English Poem 7 Dad and the Cat and the Tree

Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 7 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Class 7 English. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. The poem is:

(a) a mockery on Dad
(b) a humorous poem
(c) a failure on the folly of Dad
(d) popular -with the kids

Answer: (b) a humorous poem


Q2. First time when he slipped from the ladder he landed in –

(a) A dirty place
(b) The flower bed
(c) A hard place

Answer: (b) The flower bed.


Q3. Give the meaning of Yell’.

(a) Shout
(b) Weep
(c) Laugh
(d) Sleep

Answer: (a) Shout


Q4. The problem with the cat was:

(a) that it got stuck in the tree
(b) that it was sleeping in the tree
(c) that it never wished to come down
(d) both (a) and (b)

Answer: (a) that it got stuck in the tree


Q5. Dad bring out the ladder from –

(a) The garage
(b) The garden shed
(c) His room

Answer: (b) The garden shed.


Q6. For whom has been it used here?

(a) Rat
(b) Monkey
(c) Cat
(d) Sparrow

Answer: (c) Cat


Q7. Dad told everyone that

(a) he would not solve the problem
(b) he would solve the problem alone
(c) he cannot solve the problem
(d) none of the above

Answer: (b) he would solve the problem alone


Q8. After failing plan a dad fall down and brushing the dirt from his –

(a) Hand and toe
(b) Hair, face and dress
(c) Leg

Answer: (b) Hair, face and dress


Q9. Where was dad?

(a) Came down
(b) Fell from the ladder
(c) He was stuck up on the tree
(d) On the garden wall

Answer: (c) He was stuck up on the tree


Q10. The poem is:

(a) educative
(b) serious
(c) sad
(d) humorous

Answer:(d) humorous


Q11. Name the poem.

(a) The Shed
(b) Dad and the Cat and the Tree
(c) The Squirrel
(d) Trees

Answer: (b) Dad and the Cat and the Tree


Q12. Dad thought that he was:

(a) infallible
(b) an expert climber
(c) super human
(d) none of the above

Answer: (b) an expert climber


Q13. They got stuck in the tree at?

(a) The noon
(b) The morning
(c) The evening

Answer: (b) The morning.


Q14. Who is ‘He’ in the above lines?

(a) Dad
(b) The cat
(c) Mom
(d) None of these

Answer: (a) Dad


Q15. The phrase “A climber like me” expresses:

(a) his pride
(b) his self confidence
(c) his belief
(d) his will power

Answer: (b) his self confidence


Q16. The tree was?

(a) Not so long
(b) Tall and wobbly
(c) Very stiff

Answer: (b) Tall and wobbly.


Q17. From where did the father give a leap?

(a) From the ladder
(b) From the garden wall
(c) From the window
(d) None of the above

Answer: (b) From the garden wall


Q18. Dad was planning to:

(a) bring the tree down
(b) cut the branch
(c) bring the cat down
(d) both (a) and (b)

Answer: (c) bring the cat down


Q19. Dad was sure he wouldn’t fall because?

(a) He thought he was a good climber
(b) The ladder was very strong and set very well
(c) He climbed a small tree

Answer: (a) He thought he was a good climber.


Q20. How was the eat feeling when it was on the ground?

(a) Smiling
(b) Weeping
(c) Yelling
(d) Crying

Answer: (c) Yelling


MCQ Questions for Class 7 English with Answers Honeycomb Prose


MCQ Questions for Class 7 English with Answers Honeycomb Poems

MCQ Questions for Class 7 English with Answers An Alien Hand


Use the above-provided Chapter Wise NCERT MCQ Questions for Class 7 English with Answers Pdf free download. We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 7 English PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding The Solid State CBSE Class 7 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.

Leave a Comment