Class 7 English MCQ Questions with Answers Poem 4 Chivvy

Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 7 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Class 7 English. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. The grown-ups do not behave well. They them

(a) bully
(b) like
(c) love
(d) hate

Answer: (a) bully


Q2. We should not pick our nose-

(a) In other’s matter
(b) In anything
(c) In our elder’s matter

Answer: (a) In other’s matter.


Q3. The behavior of the grown-ups makes the child feel

(a) angry
(b) Irritated
(c) happy
(d) insulted

Answer: (d) insulted


Q4. When someone do good with us we –

(a) Are likely to be told thank you
(b) Must ignore them
(c) Should say welcome

Answer:(a) Are likely to be told thank you.


Q5. The lesson of the poem Is that the grown ups must

(a) leave the child alone
(b) keep on behaving the way they do
(c) Improve their behavior
(d) send the child to school

Answer: (c) Improve their behavior


Q6. When we lose our confident upon us grown –ups say –

(a) Go on, no one think us to be funny
(b) You’ll do nothing
(c) Leave it, do not think about this

Answer:(a) Go on, no one think us to be funny.


Q7. All instructions given by the adults regarding noise—

(a) to make them responsible
(b) to behave properly
(c) to avoid insult
(d) to be a laughing stock

Answer: (b) to behave properly


Q8. Grownups told us to –

(a) Make noise
(b) Make less noise
(c) Remain silent

Answer:(b) Make less noise.


Q9. The child asked to stand straight to be—

(a) attentive
(b) active
(c) both of them
(d) none of these

Answer: (c) both of them


Q10. We should stand up-

(a) Straight
(b) Bended
(c) Curved

Answer:(a) Straight.


Q11. The children always remain:

(a) the father of man
(b) teachers in the making
(c) innocent and obedient
(d) both (b) and (d)

Answer: (d) both (b) and (d)


Q12. Name the poem.

(a) Chivvy
(b) Trees
(c) Garden Snake
(d) The Squirrel

Answer: (a) Chivvy


Q13. The children do not like:

(a) to study
(b) the way grown-ups instruct them
(c) good manners
(d) to be insulted

Answer: (b) the way grown-ups instruct them


Q14. Name the poet of the poem.

(a) Shirley Bauer
(b) M.B. Armstrong
(c) D.J. Enright
(d) Michael Rosen

Answer: (d) Michael Rosen


Q15. The grown-ups teach the children:

(a) good manners
(b) communicative skills
(c) spoken English
(d) to behave

Answer: (a) good manners


Q16. In which stage is the listener?

(a) In the school going stage
(b) In a grown-up stage
(c) In infancy
(d) In the adult stage

Answer: (a) In the school-going stage


Q17. The Instructions seem to

(a) destroy their personality
(b) offend the elders
(c) offend most of the children
(d) fall over deaf ears

Answer: (c) offend most of the children


Q18. Write the opposite of ‘stand’.

(a) go
(b) walk
(c) sit
(d) run

Answer: (c) sit


Q19. When the child doesn’t want to reply, he Is asked to

(a) stop speaking
(b) start a dialogue
(c) speak up
(d) train another child

Answer: (c) speak up


Q20. Grown –ups say we should speak up-

(a) When someone ask us something
(b) In a wrong moment
(c) In the middle of someone’s conversation

Answer: (a) When someone ask us something


MCQ Questions for Class 7 English with Answers Honeycomb Prose


MCQ Questions for Class 7 English with Answers Honeycomb Poems

MCQ Questions for Class 7 English with Answers An Alien Hand


Use the above-provided Chapter Wise NCERT MCQ Questions for Class 7 English with Answers Pdf free download. We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 7 English PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding The Solid State CBSE Class 7 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.

Leave a Comment