Class 7 English MCQ Questions with Answers Poem 3 The Shed

Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 7 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Class 7 English. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. The warning of the brother is:

(a) he will be chased by the dragon
(b) he will get hurt
(c) he will soon die
(d) the ghost will kill him

Answer: (d) the ghost will kill him


Q2. Name the poem from which these lines have been taken

(a) The Shed
(b) Garden snake
(c) Trees
(d) The Rebel

Answer: (a) The Shed


Q3. The speaker of the poem is:

(a) a child
(b) a lady
(c) an old man
(d) an adult

Answer: (a) a child


Q4. Name the poet of the poem.

(a) Michael Rosen
(b) Frank Flynn
(c) M.B. Armstrong
(d) Kit Wright

Answer: (b) Frank Flynn


Q5. The window mentioned in the poem is in the:

(a) bedroom
(b) drawing room
(c) garden
(d) sitting room

Answer: (c) garden


Q6. Where is the shed located?

(a) In the basement
(b) In the garden
(c) On the attic
(d) On the roof

Answer: (b) In the garden


Q7. The author’s brother wants him not to:

(a) play in the garden
(b) fear the ghost
(c) touch the web
(d) enter the shed

Answer: (d) enter the shed


Q8. What creates noise there?

(a) Snake
(b) Spider
(c) Ghost
(d) The rusty hinges of the door.

Answer: (d) The rusty hinges of the door.


Q9. When the speaker passes by the window, he thinks that:

(a) someone is staring at him
(b) the spider will jump upon him
(c) the window-pane will break
(d) the ghost will attack him

Answer: (a) someone is staring at him


Q10. Name the poem.

(a) Trees
(b) The Shed
(c) The Rebel
(d) Garden Snake

Answer: (b) The Shed


Q11. The poem “The Shed’ is a:

(a) sonnet
(b) ode
(c) narrative
(d) lyric

Answer: (c) narrative


Q12. Name the poet of the poem ‘The Shed’.

(a) D.J. Enright
(b) Shirley Bauer
(c) Frank Flynn
(d) None of the above

Answer: (c) Frank Flynn


Q13. The shed is located:

(a) outside the village
(b) outside the garden
(c) at the bottom of the garden
(d) inside the garden

Answer: (c) at the bottom of the garden


Q14. What does his brother tell him?

(a) That there is a ghost in the shed
(b) There is a snake in the shed
(c) There is a man in the shed
(d) None of these

Answer: (a) That there is a ghost in the shed


Q15. What does the spider’s web indicate ?

(a) the shed has often been opened
(b) the shed has not often been opened
(c) the shed has never been opened
(d) both (c) and (b)

Answer: (b) the shed has not often been opened


Q16. What will happen if he ever enters the shed?

(a) The ghost will chop his head
(b) The snake will bite Him
(c) The police will catch him
(d) The spider will bite him

Answer: (a) The ghost will chop his head


Q17. The child wishes to open the shed. What trait is highlighted here ?

(a) open mind
(b) curiosity
(c) free mind
(d) mystery

Answer: (b) curiosity


Q18. ‘But I will take a peek one day.’ What quality does the poet wish to highlight?

(a) He is brave
(b) He is doubtful
(c) He is fearful
(d) He is rough

Answer: (a) He is brave


Q19. To keep through its window’ will require:

(a) the courage of the child
(b) the courage of the spider
(c) the courage of the brother
(d) both (a) and (b)

Answer: (a) the courage of the child


Q20. Give the meaning of ‘peep through’.

(a) look at
(b) look out
(c) look into
(d) look after

Answer: (c) look into


MCQ Questions for Class 7 English with Answers Honeycomb Prose


MCQ Questions for Class 7 English with Answers Honeycomb Poems

MCQ Questions for Class 7 English with Answers An Alien Hand


Use the above-provided Chapter Wise NCERT MCQ Questions for Class 7 English with Answers Pdf free download. We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 7 English PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding The Solid State CBSE Class 7 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.

Leave a Comment