Class 7 English MCQ Questions with Answers Poem 2 The Rebel

Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 7 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Class 7 English. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. Why is it good to have rebels?

(a) They are good critics
(b) They keep the things on the right track
(c) They maintain discipline
(d) None of the above

Answer: (a) They are good critics


Q2. When the trend is of long hair he:

(a) loves to keep it so
(b) hates to keep it so
(c) goes for short hair
(d) both (a) and (b)

Answer: (c) goes for short hair


Q3. A rebel is a person who.

(a) loves all
(b) opposes everything
(c) helps all
(d) hates all

Answer: (b) opposes everything


Q4. If the activity in the classroom is noisy:

(a) he will sit quietly
(b) he will add to its noise
(c) he will rush out
(d) both (b) and (c)

Answer: (a) he will sit quietly


Q5. Write the opposite of ‘good’.

(a) bad
(b) worst
(c) worse
(d) best

Answer: (a) bad


Q6. The noun form of ‘grow’ is:

(a) growing
(b) will grow
(c) grew
(d) growth

Answer: (d) growth


Q7. Name the poet of the poem.

(a) D.J. Enright
(b) M.B. Armstrong
(c) W.E. Griffis
(d) Shirley Bauer

Answer: (a) D.J. Enright


Q8. A rebel’s dress sense is to what others think about it:

(a) similar
(b) proportionate
(c) opposite
(d) trendy

Answer: (c) opposite


Q9. What does a rebel protest against?

(a) One thing
(b) Everything
(c) Two things
(d) None of these

Answer: (b) Everything


Q10. A rebel loves to keep:

(a) a wild animal if others keep a domesticated one
(b) a dog if others keep a cat
(c) company with only dogs
(d) both (a) and (c)

Answer: (b) a dog if others keep a cat


Q11. When everybody wears a uniform the rebel dresses in _.

(a) uniform
(b) shabby clothes
(c) fantastic clothes
(d) sober clothes

Answer: (c) fantastic clothes


Q12. The rebel is likely to refuse the offer which is:

(a) refused by others
(b) accepted by others
(c) ignored by others
(d) ridiculed by others

Answer: (b) accepted by others


Q13. Who is a rebel?

(a) Who opposes everything
(b) Who helps everyone
(c) Who likes everybody
(d) Who enjoys everything

Answer: (a) Who opposes everything


Q14. The rebel is a person who does exactly

(a) what others do
(b) what others like
(c) the opposite of what others do
(d) what he likes

Answer: (c) the opposite of what others do


Q15. When everyone likes dogs, the rebel likes:

(a) cow
(b) buffalo
(c) kitten
(d) cats

Answer: (d) cats


Q16. The opposite of rebel is:

(a) insurgent
(b) revolter
(c) supporter
(d) traitor

Answer: (c) supporter


Q17. Give the meaning of ‘fantastic’:

(a) goddy
(b) dark
(c) sober
(d) cat

Answer: (a) goddy


Q18. A rebel is generally:

(a) admired
(b) liked
(c) praised
(d) disliked

Answer: (d) disliked


Q19. Name the poet of this poem

(a) Shirley Bauer
(b) D.J. Enright
(c) Murial L. Sonne
(d) W.E. Griffis

Answer: (b) D.J. Enright


Q20. A rebel does:

(a) what others do
(b) the opposite of what everybody does
(c) what he likes
(d) nothing

Answer: (b) the opposite of what everybody does


MCQ Questions for Class 7 English with Answers Honeycomb Prose


MCQ Questions for Class 7 English with Answers Honeycomb Poems

MCQ Questions for Class 7 English with Answers An Alien Hand


Use the above-provided Chapter Wise NCERT MCQ Questions for Class 7 English with Answers Pdf free download. We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 7 English PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding The Solid State CBSE Class 7 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.

Leave a Comment