Class 7 English MCQ Questions with Answers Chapter 9 A Tiger in the House

Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 7 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Class 7 English. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. Their cook’s name was –

(a) Mahmoud
(b) Mahim
(c) Mahirul

Answer: (a) Mahmoud


Q2. Where was the zoo in which Timothy was transferred?

(a) Kanpur
(b) Lucknow
(c) Agra
(d) Delhi

Answer: (b) Lucknow


Q3. Timothy was transferred to the zoo because:

(a) of his growing wilder and
(b) he ate all cats deadlier
(c) of his growing less friendly at home
(d) of his evil designs

Answer: (c) of his growing less friendly at home


Q4. Timothy followed a diet of row mutton and –

(a) Milk
(b) Cod – liver oil
(c) Boiled fish

Answer: (b) Cod – liver oil.


Q5. Who disturbed Timothy while he was licking grandpa’s hands in the cage?

(a) A leopard
(b) Caretaker
(c) A monkey
(d) An elephant

Answer: (a) A leopard


Q6. Grandfather wanted Timothy in another enclosure:

(a) for the tiger to be comfortable
(b) as the tiger was sick
(c) to keep the leopard away
(d) none of the above

Answer: (c) to keep the leopard away


Q7. Timothy’s two companions are Toto and –

(a) Dodo
(b) A mongrel puppy
(c) Little kitten

Answer: (b) A mongrel puppy.


Q8. Who told grandpa about the death of Timothy?

(a) Superintendent
(b) Keeper
(c) A gatekeeper
(d) A common man

Answer: (b) Keeper


Q9. There are societies that care for animals. One such is:

(a) WWF
(b) PCAS
(c) SPCA
(d) WWE

Answer: (c) SPCA


Q10. Toto was a –

(a) Puppy
(b) Monkey
(c) Kitten

Answer: (b) Monkey.


Q11. Grandfather was of the hunting party.

(a) a member
(b) the only successful member
(c) proud
(d) the leader

Answer: (b) the only successful member


Q12. Grandfather discovered the tiger – cub in the –

(a) Terai jungle
(b) Abujmarh forest
(c) Bandipur forest

Answer: (a) Terai forest.


Q13. Which was Timothy’s favourite place in the house?

(a) Drawing room
(b) Bedroom
(c) Kitchen
(d) Cook’s quarters

Answer: (a) Drawing room


Q14. ‘A change came over him’ when Timothy was:

(a) a month old
(b) about six months old
(c) chased out of the jungle
(d) taken to the zoo

Answer: (b) about six months old


Q15. The tiger cub was about –

(a) Eight inches
(b) Ten inches
(c) Eighteen inches long

Answer: (c) Eighteen inches long.


Q16. At what age Timothy became less friendly?

(a) At the age of six months
(b) At the age of seven months
(c) At the age of four months
(d) Never

Answer: (a) At the age of six months


Q17. Timothy and Grandfather travelled in:

(a) a bus
(b) a first class compartment
(c) a train
(d) an executive compartment

Answer: (b) a first class compartment


Q18. Timothy was brought up entirely on –

(a) Meat
(b) Grain
(c) Milk

Answer: (b) Grain.


Q19. Who decided to send Timothy to the zoo?

(a) Grandmother
(b) Author
(c) Grandfather
(d) None of these

Answer: (c) Grandfather


Q20. Timothy was most comfortable:

(a) in the drawing room
(b) on the long sofa
(c) In the carpet
(d) none of the above

Answer: (b) on the long sofa


MCQ Questions for Class 7 English with Answers Honeycomb Prose


MCQ Questions for Class 7 English with Answers Honeycomb Poems

MCQ Questions for Class 7 English with Answers An Alien Hand


Use the above-provided Chapter Wise NCERT MCQ Questions for Class 7 English with Answers Pdf free download. We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 7 English PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding The Solid State CBSE Class 7 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.

Leave a Comment